FK Pardubice
A tým

FK Pardubice podporuje zelené stadiony!

Pardubický klub se zapojil do projektu Sport bez odpadu od Nadace Tipsport. Jejím cílem je snížit dopad klimatických změn, otevřít téma udržitelnosti ve sportovním prostředí a minimalizovat odpad na sportovištích.

FK Pardubice není jen o fotbale. To dokazuje také nový projekt od Nadace Tipsport, kterého je FKPCE součástí. Nejen, že v bistrech, které k CFIG Areně bezesporu patří, naleznete vratné kelímky. Pardubický klub se snaží i v jiných oblastech. Pro sezónu 2024/25 omezil například využití fandících tleskátek v rámci domácích utkání.

Ani tím ale snaha FK Pardubice nekončí! Od nové sezóny je totiž součástí projektu s názvem Sport bez odpadu, kterou zaštiťuje Nadace Tipsport. V minulém roce proběhla odborná analýza odpadového hospodářství přímo na našem stadionu. Následně pracovníci projektu Sport bez odpadu dodali východočeskému klubu konkrétní doporučení, jak lépe pracovat s vyprodukovaným odpadem nejen během ligového utkání, ale i v běžném provozu.

Od utkání proti SK Sigma Olomouc tak budete moci na stadionu vidět nové nádoby na třídění odpadu. Plast, sklo, bio-odpad a papír. Tyto druhy nádob na třídění nově naleznete v blízkosti stadionu.

Projekt se ale nedotýká pouze CFIG Areny, kde hrají Východočeši své domácí ligové zápasy, ale i dalších areálů, které FKPCE využívá. Nově tak nádoby na třídění odpadu jsou i v areálu v Ohrazenicích, v brzké době budou také v areálu Pod Vinicí.

Prosíme fanoušky o součinnost. Třiďte s námi, má to smysl!

Autor článku: Redakce

Sdílet článek