FK Pardubice
B-tým

B-tým o víkendu změří síly s rezervou Liberce!

Hráči pod vedením trenéra Dušana Žmolíka mají před sebou další domácí duel. V sobotu se na Vinici postaví od 10:15 hodin proti „béčku“ libereckého Slovanu. V předzápasovém preview jsme si povídali s 19letým obráncem pardubického týmu Jakubem Svatošem.

B-tým FKPCE odehrál v letošní sezóně zatím 6 mistrovských utkání. Z nich vybojoval dohromady 6 bodů. „V týmu je nálada dobrá. Prezentujeme se hrou, kterou chceme, a ta nám také funguje. Naším Chceme jen přidat k těmto výkonům i výhry,“ říká obránce pardubické rezervy Jakub Svatoš.

Minulou středu svěřenci trenéra Žmolíka dohrávali odložené 2. kolo ČFL Skupiny B. Na trávníku Záp prohráli dvěma góly v úvodu střetnutí, což 19letého obránce pardubického „béčka“ pochopitelně mrzí: „Zápas na půdě SK Zápy nám ukázal, že musíme být koncentrovaní celých 90 minut. Na domácí tým jsme v průběhu utkání vytvářeli tlak, ale špatná první desetiminutovka rozhodla o konečném výsledku.“

O víkendu pak měli hráči naší juniorky vzhledem k vytrvalým dešťům neplánované volno. „Odložený duel v Živanicích vnímáme pozitivně. Měli jsme možnost si odpočinout a načerpat síly do zbytku podzimní části sezóny. Zúročit to budeme chtít už během víkendového utkání proti rezervě Liberce,“ říká Svatoš.

V sobotu v 10:15 hodin se na stadionu Pod Vinicí střetne B-tým s rezervou Slovanu Liberec, proti kterému už v této sezóně hrál. V přípravě na novou sezónu Žmolíkova parta v Liberci zvítězila 3:2. „V sobotu to bude velice vyrovnané střetnutí. Liberec B hraje zatím v dobré formě, a to znamená, že nás nečeká nic lehkého. V přípravě na tuto sezónu jsme Liberci už čelili a doufám, že se nám na tento přípravný zápas podaří výsledkově navázat,“ hlásí Jakub Svatoš, který dále dodává: „Musíme pokračovat v naší práci. Věřím, že pokud dokážeme proměnit vytvořené šance, dovede nás to k potřebným bodům.“

Utkání mezi FK Pardubice B a FC Slovan Liberec B má na Vinici úvodní výkop v sobotu v 10:15 hodin. Dorazte Pardubáky podpořit v boji o důležité body!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek