FK Pardubice
A tým

FK Pardubice pomáhá! Proběhl galavečer spolku ATENA

V pátek 20.9. proběhl v prostorách Zámeckého návrší Litomyšl galavečer spolku ATENA. Právě v jeho prospěch totiž putovala vybraná částka z aukce hraných dresů z východočeského derby.

Že FK Pardubice není jen o fotbale, dokázala také nedávná aukce hraných dresů z derby proti Hradci Králové. Výtěžek z ní, který činil neuvěřitelných 188 086 Kč, totiž byl po odečtení poplatku aukčního serveru věnován ve prospěch tohoto spolku.

ATENA pomáhá onkologicky nemocným pacientům, proto se pardubický fotbalový klub rozhodl do pomoci zapojit. Na pátečním galavečeru zástupci FKPCE slavnostně předali ATENĚ šek v hodnotě 170 000 Kč.

  • To ale není vše!

Náš klub se na galavečeru také zapojil do dražby, jejíž výtěžek rovněž putoval na podporu spolku ATENA. V ní získal pardubický klub obraz od malíře Maxima Havlíčka , který vydražil za 70 000 Kč.

  • Rekordních 240 000 Kč na dobročinné účely!

Dohromady tak FK Pardubice věnoval na dobročinné účely rekordních 240 000 Kč (z aukce dresů z derby 170 000 Kč + 70 000 Kč z dražby obrazu od umělce Maxima Havlíčka)!

Každoročně vydává charitativní spolek kalendář, z jehož prodeje vždy putují finance na podporu dětí onkologicky nemocných rodičů. Letos se kmotry kalendáře ATENA stali hlavní trenér A-týmu FK Pardubice Jiří Saňák a sportovní manažer Martin Shejbal.

V průběhu příjemného večera se dostalo i na hráče východočeského klubu. Ti, ve spojení s hráči kategorie U14, na podium doprovázeli samotné onkologicky nemocné pacientky.

Děkujeme ATENĚ za pozvání a příjemně strávený večer. Těšíme se na další spolupráci!

Autor článku: Redakce

Sdílet článek