FK Pardubice
A tým

Eldar Šehić: Musíme fanouškům dokázat, že Teplice byl jen špatný den

Pardubický tým bude chtít dát zapomenout na zápas proti Teplicím, který nedopadl podle představ Saňákovy družiny. Příležitost k tomu Pardubáci budou mít už tuto neděli, kdy se v rámci 11. kola Chance Ligy představí na trávníku FC Viktoria Plzeň. V rozhovoru jsme pro vás vyzpovídali bosenského obránce v pardubických barvách Eldara Šehiće.

Před reprezentační pauzou odehrají Východočeši už jen jedno utkání. Těší se kabina na odpočinek od mistrovských zápasů?

Reprezentační pauza přichází pro nás všechny ve správný čas. Poslední týdny byly poměrně náročné. Na trénincích jedeme na sto procent a nedávno jsme měli vložený zápas MOL Cupu během týdne. Potřebujeme si trochu odpočinout, ale nejdříve se musíme co nejlépe připravit na Plzeň.

Jak se s odstupem času ohlížíš za duelem s Teplicemi, který nedopadl podle našich představ?

Do Plzně jedeme ukázat, že utkání proti Teplicím byl jen náš špatný den. Ten den se nám opravdu nedařilo. Udělali jsme spoustu chyb, které se nesmí opakovat. Věřím, že v Plzni předvedeme kvalitu, o které jsem přesvědčený, že v týmu je. Do zápasu proti Teplicím jsme vstoupili nekoncentrovaní. Výkon i výsledek bereme na sebe.

Přesto se v utkání dají najít pozitiva. Druhý poločas byl o morálce, souhlasíš?

Souhlasím. Kdybychom soupeři nedarovali penaltu, utkání by asi skončilo bezbrankovou remízou. Na hřišti jsem cítil, že všichni táhneme za jeden provaz. Celý tým chtěl vybojovat alespoň bod pro fanoušky. Zlatan měl navíc velkou šanci, a kdyby ji proměnil, věřím, že bychom to dotáhli do vítězného konce. Za druhý poločas jsme si remízu zasloužili, ale bohužel to nevyšlo. Musíme se ale soustředit hlavně na první poločas, který určil ráz zápasu. Takové věci se nesmí stávat.

V neděli zavítáme na hřiště FC Viktoria Plzeň. Jaký duel na západě Čech očekáváš?

Bude to podobný zápas jako proti Spartě nebo Slavii. Jsou to soupeři s obrovskou silou. Evropské poháry nehrají náhodou. Mají kvalitu jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Všichni je sledujeme v Evropě. Bude to těžký zápas. Na druhou stranu, ve čtvrtek hrají Evropskou ligu, takže budou unavení. Mají široký kádr, uvidíme, jak moc protočí sestavu. My se ale budeme soustředit hlavně na sebe.

Jakou roli bude hrát fakt, že Pardubicím budou kvůli karetním trestům chybět dva středopolaři?

Budeme oslabeni, ale Plzeň bude zase o něco víc unavená. Dominique Simon a Tomáš Solil dostali v zápase s Teplicemi červené karty, takže budeme muset udělat změny. Rozhodně ale musí být cítit, že i přes to všechno chceme uspět. Chceme ukázat fanouškům, že proti Teplicím to byl jen výjimečně špatný den.

Proti papírově silnějším týmům v aktuální sezóně hrajeme často lépe než proti slabším. Čím si to vysvětluješ?

Myslím, že to je v našich hlavách. Když do zápasu vstupujeme jako favoriti, zatím si s tím neumíme poradit. Naopak proti kvalitnějším týmům, jako je Slavia, Sparta nebo i Mladá Boleslav, se nám hraje lépe. Jsme si toho vědomi. Hodně o tom mluvíme se spoluhráči v kabině a snažíme se to změnit. Musíme zvládat zápasy proti týmům na naší úrovni, aby se v Pardubicích hrála liga i příští rok.

S čím máš spojené zápasy proti plzeňské Viktorii?

Proti Plzni jsem ve Štruncových sadech zažil debut v české nejvyšší soutěži. To je moje nejsilnější vzpomínka. Na Plzeň mám ale obecně jen hezké vzpomínky. Pamatuji si, že jsem s Baníkem Ostrava u nich vybojoval vítězství a později remízu, kdy jsem asistoval na naši branku. Zápasy proti Plzni mi celkem vycházejí, proto se na víkend těším.

Jsi v Pardubicích teprve několik týdnů. Jak ses sžil se spoluhráči?

Musím říct, že Pardubice jsou opravdový tým. Jsem tady krátce, ale cítím, jak kabina žije. Kluci mě přijali skvěle. Cítím se tady jako doma. Věřím v náš tým a jsem přesvědčený, že máme kvalitu. Ukážeme, že na to máme.

Co musí červenobílí o víkendu udělat, aby v Doosan Areně vybojovali nějaké body?

Musíme se výrazně zlepšit oproti zápasu proti Teplicím, hrát sebevědoměji a věřit si. Potřebujeme hrát jako v derby s Hradcem, kdy jsme na hřišti nechali všechno. Skvělý vstup do zápasu jsme měli také v Mladé Boleslavi, na to musíme navázat. Je potřeba být aktivní, nabízet se, rozbíhat se za obranu soupeře a zlepšit se v osobních soubojích, které nám zatím dělají problémy. Jiná cesta k úspěchu není.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek