FK Pardubice
A tým

Česká dvacítka v CFIG Areně podlehla Rumunsku

Pardubická CFIG Arena po půlroce znovu hostila reprezentační utkání. Na trávníku FK Pardubice se proti sobě postavily výběry do 20let Česka a Rumunska. 1655 diváků sledovalo výhru hostujícího týmu.

Ve čtvrtek 10.10. byl pardubický stadion znovu svědkem reprezentačního utkání. Česká "dvacítka" hostila Rumunsko a fanoušci, kteří si našli cestu do CFIG Areny si rozhodně přišli na své.

Hned v úvodu střetnutí se český tým hnal za vstřelením gólu. V 6. minutě se po centru od rohového praporku dostal k zakončení Ambros, kterého ale vychytal Rafalia. Následně svěřenci trenéra Pavla Šustra předváděli hezký kombinační fotbal. Ke gólu to však nevedlo. V 38. minutě přišel brejk rumunského celku. Alexandru Musi si navedl míč na střed a vypálil. Míč lehce tečoval jeden z obránců a zapadl až za záda českého brankáře - 0:1.

Ve 48. minutě se do zakončení v malém vápně dostal Slončík, Rafalia znovu skvělým reflexivním zákrokem balón vyrazil. O 6 minut později se v obrovské příležitosti objevil pardubický Štěpán Míšek. Ani on však Rafaliu z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Češi se i nadále hnali za vyrovnáním, ke gólu však žádná z akcí nevedla. V závěru ještě zkoušel technickou střelou uklidit míč do sítě Šancl, mezi tři tyče se jeho pokus nevešel.

A tak 1655 diváků, kteří si ve čtvrtek našli cestu do CFIG Areny, sledovalo výhru Rumunska. Děkujeme všem, kteří se na parádní atmosféře, která celý zápas provázela, podíleli.

Česko U20 - Rumunsko U20 0:1 (0:1)

Branky: 38. Musi.

Žluté karty: 30. Trédl – 55. Bana, 57. M. Ducu, 78. Trica, 90+6. Rafaila.

Rozhodčí: Trska – Hádek, Beneš.

Diváci: 1655

Česko: Slavata – Trédl (63. Penxa), Ševinský (79. Dohnálek), Kukučka (C), Zachoval – Samek (63. Planka), Ambros (73. Beran) – Mikulenka (63. Toula), Míšek (73. Šancl), Slončík (78. Grygar) – Mašek (73. Krulich).

Rumunsko: Rafaila – Dorobantu, S. Dutu, M. Dutu, David (66. Suteu) – Pascalau, Jalade (66. Ionut Pop) – Bana (56. Pop), Botogan (88: Renta), Musi (C) (66. Trica) – Stan (56. Caragea).

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Matyáš Novák

Sdílet článek