FK Pardubice
B-tým

Hezký fotbal musí také přinášet body, uvědomuje si trenér rezervy Pavel Němeček

Pardubický B-tým nezískal ani bod v posledních třech mistrovských zápasech. To se také projevuje v tabulce ČFL skupiny B, kde svěřencům trenéra Němečka patří předposlední 15. příčka. Naposledy podlehla Němečkova parta na domácí půdě Brozanům poměrem 1:2. Trenér pardubické rezervy v našem rozhovoru hledal možné důvody nezdaru pardubického béčka v posledních duelech.

B-tým o víkendu nestačil na Brozany, když soupeři podlehl poměrem 1:2. Můžete se v krtátkosti za tímto duelem ohlédnout?

Mrzí mě první poločas, ve kterém jsme hráli dobře. Vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, ale nebyli jsme dostatečně důrazní v pokutovém území, abychom dali gól. Na konci první půle jsme jednou propadli a soupeř nás hned potrestal. Rozhodl důraz v pokutových územích, kde se vyhrávají zápasy.

Najdete nějaké pozitivum, za které byste hráče pochválil?

Můžu je pochválit za herní aktivitu, ačkoliv myslím, že v závěru utkání jsme měli naši aktivitu ještě více vystupňovat. Měli jsme být více důrazní, soubojoví a více běhat. Nepodařilo se nám soupeře dostat pod tlak. V poli hrajeme dobře. Je to ale mladý tým, který se nedokáže vypořádat se situacemi v šestnáctce soupeře.

Je to třetí porážka B-týmu v řadě. Jak velká nepříjemnost to je vzhledem k postavení v tabulce?

Je to mizerné. Není to kritické, ale nepříjemné určitě ano. Pořád to máme ve vlastních rukou, ale musíme do toho bodově šlápnout. Hrát hezký fotbal je jedna věc, ale musí to přinášet také body.

Před pardubickou rezervou je ještě hodně kol. Co změnit, aby v nich přišlo co nejvíce výher?

Je důležité uvědomit si, jak důležité je nedostat branku. Musíme pro úspěch týmu udělat víc. Všechno je to o hlavě, protože kluci herně umí hrát.

Autor článku: Redakce

Sdílet článek