FK Pardubice
A tým

Na Julisce to s našimi fanoušky v zádech zvládneme, velí kapitán Kamil Vacek

Pardubický tým má za sebou reprezentační přestávku a naplno se připravuje na sobotní bitvu na trávníku ikonické Julisky. Kapitán FKPCE Kamil Vacek v rozhovoru pro klubový web mluvil nejen o své roli v týmu, ale právě i o nadcházejícím utkání proti FK Dukla Praha.

Po reprezentační přestávce zavítáme na pražskou Duklu. Jak v Pardubicích probíhaly poslední dva týdny?

Měli jsme to kombinované. Nejdříve jsme docela dost trénovali, ale pak jsme dostali volný víkend, kterému předcházel takový malý teambuilding v podobě pátečního golfu a následného společného obědu. Bylo to fajn a věřím, že jsme udělali všechno proto, abychom na zbývající zápasy podzimní části byli dobře nachystaní.

Jaký pro tebe byl víkend bez fotbalového utkání?

Každý fotbalista chce hlavně hrát. Jak se odložilo utkání proti Olomouci, přijde mi, že jsme těch utkání hráli nějak málo. Mezi zápasy jsou dlouhé pauzy, a navíc jsme moc duelů neodehráli na domácím hřišti. Chtěl bych našim fanouškům ukázat, proč chodit na fotbal, protože jim to zatím dlužíme.

Zbytek podzimní části sezóny bude hodně náročný. Je tým připraven na několik po sobě jdoucích utkání?

Věřím, že ano. Uzdravují se kluci, kteří byli na marodce. Od začátku sezóny se udělal obrovský kus práce a doufám, že to konečně zúročíme.

V sobotu se představíme na Julisce. Co se ti vybaví, když řekneme Dukla Praha?

Je to tradiční český klub s dlouhou historií. Několik ligových titulů a myslím, že Dukla, tím, jaká tradice ji váže, udělá vše pro to, aby zůstala v lize. My musíme na Julisce odevzdat naše maximum a odvézt si dobrý výsledek.

Jsi nejzkušenějším hráčem týmu, který je obecně hodně mladý. Jak funguje propojení mezi tebou a ostatními spoluhráči?

Když se občas koukám na tu soupisku, tak radši nebudu říkat, co se mi honí hlavou (směje se). Já jsem hrozně vděčný, že ve svých letech mohu hrát fotbal. Celý život jsem fotbalista, protože mě obrovsky baví ta hra. Kdybych to tak neměl nastavené, nemělo by to ani smysl. Věřím, že i kluci to na mně vidí. Mám radost, jak mě spoluhráči berou a já se s nimi cítím dobře.

Máš tedy v kabině hodně specifickou roli?

Snažím se týmu dodávat jakýsi nadhled. Máme hodně mladý kádr, který je navíc ještě k tomu nový. Málokdo tady z mých spoluhráčů má toho hodně za sebou. Fotbal je tak strašně rychlý, že si každý z nás musí vážit každého tréninku i zápasu. Jednou to uteče a člověk si nebude vyčítat nic jiného než to, že tomu nedal sto procent. To mě žene dopředu a snažím se ho předávat dál.

Dukla má ve svých řadách hodně zkušených hráčů. Připravoval jsi ty osobně své spoluhráče na sobotní bitvu?

Rozhodně, celý týden jsem hlavně klukům cizincům, které máme v obraně, říkal, co mohou očekávat. Snažil jsem se jim přiblížit herní styl útočníků Dukly. Ta příprava je ale pokaždé víceméně stejná. Je jen na nás hráčích, jak se s tím popasujeme. Chtěl bych, aby pardubičtí fanoušci věděli, že se vždy snažíme na sto procent. I když nám někdy nějaký zápas nevyjde, rozhodně to není tak, že jsme se na to vyflákli. Sport je v tomto ohledu někdy krutý. Mnohdy to vypadá hůř, než jaká ta skutečnost je. Chtěl bych se zkrátka zastat týmu a postavit se za něj, protože vím, že pro úspěch děláme každý den maximum a věřím, že to zvládneme.

Fanklub pořádá na pražskou Duklu výjezd podzimu. Vnímá to pardubická kabina?

Vnímám hlavně to, že se situace v Pardubicích postupně mění. Fanoušci si k nám nachází cestu. Pořád jsme mladý klub, stadion máme jen chvíli. Všechno si to sedá a já věřím, že to tak bude pokračovat. Prostředí na Julisce je opravdu specifické, a tak se těším, že tam naši fanoušci vytvoří perfektní kulisu. Může to pro nás být obrovská výhoda.

Jaký duel nás v sobotu na Dukle čeká?

Co jsem viděl a na co nás trenéři připravují, hrají hodně s balónem a snaží se hodně kombinovat. Myslím, že to tak mají už od mládeže. Mají mladé kluky, které doplňují zkušení hráči. Mají tedy mix všeho. Jsou hodně nebezpeční v protiútocích, já ale věřím tomu, že odevzdáme maximum a přivezeme všechny body.

Co bude důležité k tomu, abychom ze stadionu Na Julisce přivezli všechny body?

Mají typologicky hodně podobné útočníky, které v sestavě střídají. Spoustu gólů dokáží vybojovat právě jejich útočníci. Přijde mi, že dlouho čekají na svoji příležitost a pak dokáží udeřit. To je to, na co se musíme nachystat. Hlavně potřebuje ukázat hodně kompaktní výkon. V kombinaci začínáme být dobří a opravdu věřím, že pokud zůstaneme u našich principů a u toho, co po nás trenéři chtějí.

VSTUPENKY DO SEKTORU HOSTÍ KUPUJTE ZDE!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek