FK Pardubice
B-tým

Rezervu čekají v tomto týdnu hned dva zápasy!

Dvě domácí utkání čekají pardubický B-tým v tomto týdnu. Ten první odehrají svěřenci trenéra Dušana Žmolíka už ve středu od 11:00 hodin, kdy na Vinici přijede rezerva Teplic. V sobotu se pak naše "béčko" postaví proti Benátkám nad Jizerou. O náročnosti programu tohoto týdne jsme si povídali s hlavním trenérem FKPCE B.

Minulý víkend nabídl na Vinici nevšední zážitek. V sobotu rezerva hostila Kolín, který porazila vysoko 7:0. To katapultovalo B-tým FK Pardubice zpátky na 7. místo tabulky ČFL - Skupiny B. Na výsledek se moc hezky kouká, ale zároveň je k soupeři velice krutý. Ten zápas nebyl tak jednoznačný. Za stavu 2:0 jsme vstupovali do druhého poločasu s vědomím toho, že pokud chceme zápas dotáhnout do vítězného konce, je potřeba si být vědom soupeřovi síly," vrací se k sobotnímu střetnutí trenér Žmolík. „I na tomto duelu se dá najít spousta nedostatků. Předchozí zápasy byly výsledkově špatné, ale herně si byly velice podobné. Snažíme se každé utkání hodnotit objektivně, aby nás to všechny posouvalo a dávalo nám to možnost být v dalších dnech o kus silnější."

Ve středu v rámci vloženého 16. kola třetí nejvyšší soutěže vyzve Žmolíkova parta na stadionu Pod Vinicí rezervu Teplic. „Nemáme důvod létat v oblacích, máme ale důvod nepochybovat. Pro mnohé to bude zase první zkušenost jít do dalšího zápasu po tak skvělém výsledku a správně k němu přistoupit. Mnohdy se to nepodaří daleko zkušenějším týmům. Kdyby to nastalo, je důležité, co si z toho odneseme a jak se k tomu postavíme příště. Za to je zodpovědný celý tým, aby si to dokázal pohlídat. Je to jedna z věcí, kterou postupně budujeme," vysvětluje Dušan Žmolík.

Teplicím B v tuto chvíli patří 14. místo třetiligové soutěže, zatímco Pardubice hájí 7. příčku. Opět by nám pomohla kvalitní efektivita v koncovce. zároveň musíme být pokorní a disciplinovaní," říká ke středečnímu utkání hlavní trenér FK Pardubice B.

Utkání startuje ve středu 23.10. v 11:00 hodin na stadionu Pod Vinicí. Dorazte pardubickou juniorku podpořit v důležité bitvě s Teplicemi!

Ani po středeční předehrávce 16. kola třetí ligy nebudou mít hráči pod vedením Dušana Žmolíka volný program. Už v sobotu se B-tým představí potřetí v rozmezí sedmi dnů na domácím trávníku. Od 10:15 hodin bude hostit Benátky nad Jizerou. "Náročné to je. Nejvíce se ale zlepšujeme ostrými zápasy. Záleží, jak si kdo a co pustí do hlavy. Mladí kluci rychleji regenerují a pokud jsou v prostředí, ve kterém jim je dobře, únavě se tolik nedaří a válcuje ji týmová energie. Snažíme se klukům nabídnout takový trenérský přistup, aby tomu tak bylo," dodává k náročnému programu lodivod FKPCE B.


Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek