FK Pardubice
B-tým

Ze zápasu proti Zápům máme zasloužený bod, říká Tomáš Koukola k nedělní remíze B-týmu

Pardubický B-tým v neděli vstoupil do jarní části ČFL remízou 1:1 proti SK Zápy. Celé utkání odehrál také Tomáš Koukola, který patří mezi hráče, kteří pendlují mezi A-týmem a rezervou Pardubic.

V neděli se svěřenci trenéra Pavla Němečka utkali v rámci prvního jarního mistrovského utkání s týmem SK Zápy. Červenobílí po polovině utkání vedli zásluhou gólu z kopačky Bernarda Rosy, a utkání tak rozehráli velmi slibně: „Byl to hodně těžký zápas. Zápy se pravidelně v ČFL umísťují vysoko. Byl to náročný a soubojový duel. První poločas se nám povedl lépe. Soupeře se nám dařilo přehrávat. Hodně jsme drželi balón a kontrolovali hru. Dostávali jsme se do šancí a také jsme vstřelili gól,“ hodnotil první polovinu zápasu Tomáš Koukola.

Ve druhém poločase ale soupeř rychle srovnal stav zápasu. Pardubicím se nedařilo hru kontrolovat tak, jako v první půli, a nakonec tak červenobílí mohou být s bodem spokojeni. „Do druhé půle jsme chtěli vstoupit stejně, jako do té první. To se nám ale nepovedlo. Soupeř vstřelil rychlý gól, kterým se dostal na koně. My jsme přestali hrát svoji hru a Zápy nás začaly tlačit. Zjednodušili hru a dlouhými balóny se dostávaly za naši obranu. Spoléhali jsme se na rychlé protiútoky, ale soupeř si naopak vytvořil několik standardních situací, díky kterým nás dostal pod tlak. Nakonec z toho byl zasloužený bod,“ říká k druhému poločasu pardubický obránce.

Utkání se hrálo na umělé trávě v Ohrazenicích. To ale Pardubákům nečinilo, podle slov 21letého odchovance TJ Jiskra Litomyšl, žádné potíže: „Určitě by bylo příjemnější hrát na přírodní trávě. Na druhou stranu má „umělka“ v Ohrazenicích slušné rozměry, což je pro naši kombinační hru, kterou chceme hrát, dobré. Moc velký problém pro nás ta umělá tráva nebyl.“

Tomáš Koukola je jedním z článků pardubického A-týmu. Z tohoto důvodu jsme se ho zeptali také na to, co říká na atmosféru při domácích utkáních našeho hlavního týmu. „Je skvělé, že chodí tolik lidí. Hlavně také fandí. Zdá se mi, že je to každým zápasem lepší a lepší. Já jsem zažil Ďolíček jen půl roku, ale pro kluky to bylo určitě náročné. Proto je parádní, že můžeme hrát doma před našimi fanoušky. Je to znát,“ dodává Koukola.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Sdílet článek