FK Pardubice
A tým

V pátek slaví 75. narozeniny Jan Škrha, gratulujeme!

Pardubický fotbal má ve své historii řadu jmen, která měla pro jeho rozvoj velký význam. Patří mezi ně hráči, trenéři či funkcionáři a jeden z nich slaví v pátek 26. května významné výročí. Jan Škrha strávil v pardubických dresech řadu let, později předával své zkušenosti v trenérské pozici a právě on v pátek slaví 75. narozeniny.

„Do A-týmu VCHZ Pardubice jsem přišel po návratu z Dukly Tábor,“ vzpomíná na svůj příchod do seniorského áčka „Chemiků“. „Na vojně jsem potkával např. Čalouna a Frantu Cipra, kteří poté hrávali ligu v Pardubicích. Já přišel, když se spadlo, to odešlo několik hráčů. Zůstal chvíli trenér Provazník, kterého poté nahradil Jiří Zástěra,“ vybavuje si detaily svého návratu z vojny.

V dresu VCHZ strávil důrazný obránce Jan Škrha řadu sezón, tuto etapu kariéry zakončil v roce 1983 po odehrání více než 800 utkání! S fotbalem se ale neloučil, dva roky oblékal dres pardubického Slovanu. Postupně se ale zaměřil na kariéru trenéra, vedl nejen mladé fotbalisty, ale také hráče Prosetína, Skutče, pardubické Lokomotivy i Slovanu a řadu let strávil na lavičce AFK Chrudim.

Jubilantovi přejeme vše nejlepší a hodně zdraví do dalších let, těšíme se na setkání s ním při domácích zápasech našeho A-týmu!

Jan Škrha v polovině 70. let v utkání proti Baníku Havířov

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: archiv FK Pardubice

Sdílet článek