FK Pardubice
A - tým - Preview

PREVIEW | Radoslav Kováč: Náš tým má neuvěřitelný charakter!

Trenér Radoslav Kováč dovedl ve středu svůj tým k vítězství nad Jabloncem, navíc vzhledem k ostatním výsledkům nadstavby je jasné, že si Pardubáci zahrají baráž o udržení FORTUNA:LIGY i pro příští sezónu. Nadstavbu zakončí Pardubice v neděli utkáním v Ostravě. V předzápasovém preview mluvil Radoslav Kováč mimo jiné o tom, že do Ostravy nepojedou červenobílí pouze na výlet.

Po prohře se Zlínem musela Kováčova parta ve středu v CFIG Areně porazit Jablonec, aby před závěrečným bojem v nadstavbě nespadla na poslední místo tabulky. To se povedlo, když duel s Jabloncem vyzněl pro Pardubáky vítězně 2:0. „Zápas s Jabloncem nám ukázal, že náš tým má neuvěřitelný charakter. V tak těžkém utkání, navíc po prohraném utkání se Zlínem, ve kterém jsme byli lepší, to takto zvládnout, je bomba. Všichni jsme před hráči smekli, protože jsme od první minuty viděli tým, který to chce vyhrát. Pro nás to je skvělý signál do budoucna,“ říká pardubický trenér.

Po středeční výhře nad Severočechy mají Pardubáci jistotu baráže. Trenér Radoslav Kováč říká, že nebýt poslední, byl hlavní cíl pro jarní část sezóny: „Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Dostali jsme šanci hrát baráž. Náš jediný cíl bylo neskončit poslední, což se nám povedlo. Jedno kolo před koncem máme jistotu, že ještě budeme hrát jeden zápas v Pardubicích, a za to jsme rádi.“

Pardubice pojedou tuto neděli do Ostravy, kde s Baníkem odehrají poslední zápas nadstavbové části skupiny o udržení. Baník už je s jistotou zachráněný, Pardubáky čeká, nehledě na výsledek nedělního klání, ještě baráž o udržení ligové příslušnosti. Lodivod pardubického celku ale připomíná, že v lize se žádný zápas nehraje v klidu: „V nejvyšší soutěži není žádný zápas pohodový. Víme, že pokud se zápas na Baníku nezvládne, úplně se tolik moc neděje. Na druhou stranu musíme budovat vítěznou mentalitu. Každý zápas chceme vyhrát, a jinak tomu nebude ani v Ostravě.“

Zápas na Baníku začíná v 17:00 hodin a Pardubice chtějí v ostravských Vítkovicích předvést bojovný a aktivní výkon. „V Ostravě budeme chtít hrát aktivně. Plány neměníme a uvidíme, jak to dopadne. Baník má kvalitní a vysoké útočníky. Pozor si tedy musíme dát na standardní situace, ze kterých hrozí nebezpečí. To ale hrozí ze všech stran a já věřím, že stejné je to i u nás,“ dodává hlavní kouč Pardubic.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek