FK Pardubice
A tým

Dva Pardubáci pojedou na EURO U21

Robin Hranáč a Tomáš Vlček figurují v závěrečné nominaci reprezentace U21, kterou v druhé polovině června čeká evropský šampionát v Gruzii a Rumunsku.

Na EURO U21, které startuje ve středu 21. červa, se probojovali dva hráči, kteří letos pravidelně nastupovali v pardubickém dresu. Stabilní stoperská dvojice Hranáč – Vlček obdržela pozvánky, a může se tak těšit minimálně na trojlístek soupeřů: Anglie – Německo - Izrael, na které český výběr narazí ve skupinové fázi turnaje.

Robin Hranáč do této chvíle odehrál v reprezentaci U21 celkem 9 utkání, ve kterých se do statistik zapsal dvěma žlutými kartami. Tomáš Vlček ve své dosavadní kariéře nastoupil k 21 reprezentačním duelům, z toho tři odehrál v reprezentačním dresu U21.

Mistrovství Evropy U21 se účastní 16 týmů, které jsou rozděleny do čtyř skupin po čtyřech týmech. Česká lvíčata odehrají svou základní skupinu v Gruzii, kde se pokusí postoupit do další fáze turnaje. Ze skupin postupují do čtvrtfinále první dva týmy. Čtvrtfinále, semifinále i finále se hrají na jeden zápas. Finálový duel je plánován na sobotu 8. července.

Česko U21 čekají ve skupině tři zápasy. Postupně narazí na Anglii, Německo a Izrael.

  • ČESKO U21 – ANGLIE U21 (čtvrtek 22.června, 18:00, Batumi)
  • ČESKO U21 – NĚMECKO U21 (neděle 25. června, 18:00, Batumi)
  • ČESKO U21 – IZRAEL U21 středa 28. června, 18:00, Kutaisi)

Kluci, držíme palce, ať se vám na turnaji daří!

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek