FK Pardubice
Ženy A

Zápas v CFIG Areně si chceme hlavně užít, říká Denisa Kupková

Pardubický ženský tým může už před posledním utkáním sezóny slavit vítězství ve 2. lize žen. V neděli zakončí ženský tým sezónu v CFIG Areně! Do Pardubic přijede rezerva pražské Sparty a svěřenkyně trenéra Kamila Kozáka budou chtít na závěr sezóny před domácím publikem od 15:00 hodin zvítězit na Letním stadionu, na kterém ještě nedávno hrály ženy své domácí zápasy.

Pardubický ženský tým má před posledním utkáním nadstavby jistotu prvního místa ve 2. lize žen. Jste tedy s letošní sezónou spokojeny?

S celkovým umístěním spokojeny jsme. Chtěly jsme hned po sestupu z nejvyšší soutěže ukázat, že se chceme poprat o návrat. Některé zápasy jsme mohly odehrát lépe, ale v celé sezóně jsme si dokázaly udržet stabilní kvalitu hry, a to nás těší.

Před posledním utkáním mužského A-týmu jste byly v CFIG Areně oceněny. Jak jste si užily tento speciální moment?

Na nástup na hřiště v CFIG Areně jsme se těšily. Atmosféra na zápasy A-týmu totiž bývá skvělá. Byl to zážitek pro nás všechny. Pár fanoušků si nás pak všimlo i na tribuně. Bylo příjemné přijímat jejich gratulace k prvnímu místu.

V neděli se v CFIG Areně představíte v utkání proti rezervě pražské Sparty. Jak se na tento duel těšíte?

Zápasy se Spartou B bývají velmi vyrovnané a zároveň kvalitou fotbalu asi nejlepší ve druhé lize. Oba týmy chtějí hrát kombinační fotbal a soupeře přehrát. Ani jeden tým nebude chtít jen jednoduše nakopávat míče dopředu. Proto o pohledné akce a gólové šance nebude nouze.

V nadstavbě jste zatím z pěti utkání nevyhrály jediné – to poslední na půdě Hradce Králové, kde jste remízovaly 1:1. Sedí vám tedy zápasy v nadstavbové skupině?

Nadstavba nás zastihla v dobré formě. Se soupeřkami se potkáváme už potřetí respektive počtvrté za sezónu. Víme tedy, co od sebe očekávat. Rozhodující faktor byl podle mě ten, že jsme si šly za svým cílem a ve většině zápasech jsme soupeřky porazily i díky našemu odhodlání.

Můžete se v krátkosti ohlédnout za posledním utkáním v Hradci Králové?

Remíza na půdě Hradce byla zasloužená. První poločas jsme dokázaly hrát naši kombinační hru, nepodřídily jsme se stylu soupeřek a dostaly jsme se do více šancí, které jsme ale bohužel neproměnily. Ve druhé polovině byl naopak lepší Hradec. Ten nás svou agresivitou a nasazením přehrával. I díky vynuceným střídáním jsme se dostaly pod tlak. Po jedné ze standardek jsme nakonec i inkasovaly.

S čím půjdete do posledního duelu sezóny proti Spartě B?

Rády bychom navázaly na předchozí výkony a uzavřely jaro bez porážky. Hlavně si ale celý zápas chceme užít.

Jak speciální pro vás bude zápas v CFIG Areně? Přeci jen, dříve jste na Letním stadionu hrály své domácí zápasy.

Pro nás je to v podstatě něco jako návrat domů. Když jsme před lety opouštěly Letní stadion, snily jsme o tom, že si na novém stadionu zahrajeme. Doufám, že nám nervozita nebude svazovat nohy a opravdu si zápas užijeme. Snad zakončíme sezónu ve druhé lize dobrým výkonem, který bude fanoušky bavit.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek