FK Pardubice
Ženy A

Potkají se dva týmy s nejlepšími útoky v soutěži, zve na nedělní duel Andrea Matějková

Pokud máte v neděli odpoledne čas, rozhodně přijďte do CFIG Areny! Ženský tým zde od 15:00 hodin hostí rezervu pražské Sparty právě na tento souboj vás v našem rozhovoru zve Andrea Matějková. Pokud jste držitelem permanentky, vstup máte zdarma!

Blíží se konec sezóny, máš v nohách spoustu zápasů. Už se hlásí únava?

Už na sobě lehkou únavu cítím. Především v nadstavbě hrajeme velmi vyrovnané zápasy a je potřeba zabojovat z posledních sil. Ale jsem ráda, že se nám daří. Poté se rychleji regeneruje a i ta únava není tolik znát.

Druholigová sezóna byla završena dvě kola před koncem nadstavby první příčkou. Jak velká je radost z postupu?

Myslím si, že můžu mluvit i za holky, že z toho máme velkou radost. Jsem ráda, že jsme v Brně dokázaly vyhrát a udělaly tím poslední krok, kterým jsme si zajistily prvenství v 2. lize a postup do 1. ligy. Ukázaly jsme, že máme kvalitní kádr a že po celý rok jsme dokázaly podávat stabilní výkony.

V posledním utkání v Hradci jsi vstřelila gól, ale byla z toho jen remíza. Nemrzí tě, že ze čtyř derby v této sezóně jste vyhrály jen jedno?

Derby s Hradcem jsou vždy nevyzpytatelná, velmi nervózní a především bojovná utkání, kde nehraje roli, kdo je výše postavený v tabulce. I když jsme z těchto utkání oba celky vyšly bodově nastejno, tak právě ta naše jediná výhra v nadstavbě byla důležitým krokem k prvenství v 2. lize.

V neděli vás čeká poslední utkání proti B-týmu Sparty, které odehrajete v CFIG Aréně. Jak se na něj těšíš?

Na utkání v CFIG Aréně se moc těším. Stadion je úplně jiný, než když jsem zde hrála naposledy ještě před rekonstrukcí. Jsem ráda, že nám vedení FK umožní sehrát poslední zápas sezóny právě zde a věřím, že si jej s holkami pořádně užijeme a předvedeme divákům hezký fotbal.

Nastoupíte proti rezervě Sparty, což není lehký soupeř. Rozloučíte se vítězstvím?

Sparta má kvalitní kádr a jsou to s ní vždy vyrovnané a běhavé zápasy. Ale jako do každého zápasu i do tohoto nastoupíme, že chceme vyhrát a věřím, že zakončíme sezónu vítězstvím.

Na co bys chtěla pozvat fanoušky, kteří zvažují, zda dorazí na nedělní utkání?

Pozvala bych je na pohledný, kombinační fotbal, kterým se jak my, tak Sparta chceme prezentovat. Potkají se dva týmy s nejlepšími útoky v soutěži a to by měla být záruka toho, že se nudit nebudou. A po zápase dostaneme pohár pro vítěze 2. ligy a chceme si tento úspěch užit i s nimi!

Proslýchá se, že i přes postup do ligy se na nějaký čas od pardubického fotbalu odloučíš. Co je toho příčinou, kam zamíříš a budeš se i tam věnovat fotbalu?

V září odlétám do Portugalska, kde mě čeká semestr v rámci Erasmus+. S fotbalem chci určitě zůstat v kontaktu, ale ještě jsem nezjišťovala, jaké fotbalové možnosti tam jsou.

Ženský A-tým, který je již jistým vítězem 2. fotbalové ligy žen


Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek