FK Pardubice
WU-11

Starší přípravka bronzová na turnaji Třebíč Open

O víkendu 17. - 18. června 2023 jsme se zúčastnili největšího fotbalového turnaje mládeže v ČR v Třebíči. Tohoto dvoudenního turnaje se zúčastnilo 154 týmů a letos poprvé byly jeho součástí i dívčí kategorie. Naše děvčata čekalo devět dvacetiminutových zápasů (systém každý s každým).

FK PARDUBICE - Hodonín 3:2
Vstup do turnaje byl velmi pomalý, po dvou hrubých chybách jsme rychle prohrávali 0:2. Věděli jsme, že máme za sebou skvělou sezonu a holky v sobě mají obrovskou sílu, což naštěstí potvrdily a zápas otočily. S Hodonínem jsme se utkali poprvé a musíme uznat jejich velkou kvalitu.

FK PARDUBICE - Slovácko 1:2
Očekávaný nejtěžší zápas prvního dne proti velmi silným soupeřkám zvládlo v koncovce lépe Slovácko. Byl to zápas o proměnění šancí, v tom jsme bohužel byli horší. Věřím, že se potkáme na dalších akcích a sehrajeme další vyrovnaná utkání. Po našich rodičích nejlepší fanclub.

FK PARDUBICE - Třebíč 9:1
Jednoznačný výsledek, ale současně nejhorší předvedená hra proti domácímu výběru (výběr OFS Třebíč).

FK PARDUBICE - Sparta Praha B 3:2
Náročný zápas, který jsme hráli delší dobu bez branek. Pár minut před koncem jsme vedli 3:0 a nakonec se ještě strachovali o výsledek.

FK PARDUBICE - Liberec 6:2
Výhra, která nás osobně trenéry potěšila, jelikož se nám na Liberec dlouhodobě příliš nedaří. Tentokrát to bylo celkem jednoznačné, velmi dobrý závěr prvního hracího dne.

V podvečer následoval oficiální ceremoniál na náměstí v Třebíči. Konal se mimo jiné i olympijský pochod všech zúčastněných a celkově dodal turnaji významnou atmosféru.

FK PARDUBICE - Roudnice nad Labem 15:1
Do druhého dne jsme vstoupili vysokou výhrou proti zraněními prořídlému soupeři, který zaslouží uznání, že i v tak vysokých teplotách a malém počtu nic nevzdával.

FK PARDUBICE - Hradec Králové 3:0
Oblíbené derby, holky věděly, že pokud chtějí na turnaji uspět, musí jej zvládnout. Bylo to jedno z našich nejlepších utkání tuto sezonu, na holkách byla vidět obrovská chuť a snaha, žila lavička, žili rodiče, kteří nás přijeli podpořit ve velkém počtu. Po posledním hvizdu propukla u holek neskutečná radost.

FK PARDUBICE - Dukla Praha 6:0
V tomto utkání bylo vidět, že jsou holky velmi dobře fyzicky připravené. Sice jsme již hráli bez dvou zraněných hráček, i tak byl ale zápas na jednu bránu.

FK PARDUBICE - Sparta Praha A 2:4
Zápas, ve kterém se rozhodovalo o barvě medaile. Zhruba do 9. minuty byla hra vyrovnaná s několika šancemi na obou stranách. Bylo to o vstřelení prvního gólu, což se povedlo Spartě. Zápas se hrál v neskutečné atmosféře a v emocích, bylo krásné sledovat po konci podporu holek Slovácka i Sparty našim holkám, které to obrečely.

Holky zaslouží absolutorium za předvedenou hru a za skvělý výsledek. Celkově jsme si víkend užili na maximum, musíme vyzdvihnout i rodiče, kteří přijeli fandit ve velkém počtu a udělali holkám skvělou atmosféru. Snad se z tohoto turnaje stane tradice.

Konečné pořadí "na bedně":
1. Sparta Praha A
2. Slovácko
3. FK PARDUBICE

Autor článku: Milan Burdych

Autor fotografie: David Douděra

Sdílet článek