FK Pardubice
U-17

Miroslav Jirka: Každý se může posouvat, pokud tým drží pohromadě

Dorostenci U17 v uplynulé sezóně ostudu rozhodně neudělali. Vždyť také skončili na 7. místě nejvyšší dorostenecké soutěže této věkové kategorie. Hlavní trenér hráčů do 17let Miroslav Jirka se v našem článku pro klubový web za celou sezónou ohlédl a na závěr přidal i vyhlídky směrem k té následující.

Konečné sedmé místo v nejvyšší dorostenecké soutěži této kategorie vnímá hlavní trenér Miroslav Jirka jako druhořadý. Na prvním místě vidí výkonnostní posun hráčů: „Za úspěch považuji, že se po podzimu skoro kompletně obměnil kádr, a přesto tým dokázal velmi dobře plnit principy hry, které máme dlouho nastavené. Několik hráčů se posunulo do U18, přišli hráči ročníku 2007 a i podle minutáže je vidět, že přechod do starší kategorie zvládli velmi dobře.“

Dorostenci U17 nechali za sebou v konečném zúčtování týmy jako Hradec Králové, Mladá Boleslav či České Budějovice. „Sezónu hodnotím pozitivně. Mladší hráči se adaptovali na náročnou soutěž a kluci, kteří se vrátili z hostování dokázali, že do kádru mužstva patří. Byla radost s nimi pracovat,“ hodnotí sezónu Miroslav Jirka.

Lodivod pardubické „sedmnáctky“ ví, že fotbal není o jednotlivcích, proto vypichuje týmového ducha tohoto týmu: „Sezóna mi ukázala, že pokud tým drží pohromadě a hráči na sobě chtějí pracovat, tak se každý z hráčů může posunout na mnohem vyšší úroveň.“

Jaké budou ambice této věkové kategorie v příští sezóně? „Příští sezóna bude jako každá jiná. Mám motto, že do U17 vyučujeme, od U18 vyžadujeme. Každý hráč bude mít nastavený plán svého rozvoje. Pokud se to dobře propojí s týmovým výkonem, bude to úspěch. Hráčům tím pádem také poroste sebevědomí a vychováme další výborné fotbalisty pro náš A-tým,“ má jasno trenér Jirka.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek