FK Pardubice
B-tým

Třetiligový B tým zahájil přípravu na novou sezonu

Ve sportovním areálu Ohrazenice zahájil ve čtvrtek 6. července dopoledne přípravu na novou sezonu třetiligový B tým. Trenér Pavel Němeček přivítal na prvním tréninku nekompletní kádr hráčů, neboť někteří do něj patřící, byli v tréninku s A týmem. Změny v kádru jsou popsány níže. Kromě mnoha tréninků čeká na hráče pět přípravných zápasů, než zahájí sezonu utkáním v Mostě na začátku srpna.

Před prvním tréninku proběhlo testování hráčů na přístroji In-body a yo-yo test, poté již hra na hřišti. V dalších dnech na hráče čeká i posilovna a nabírání síly. Tréninky na hřišti probíhají každý den v areálu Pod Vinicí.

Co se týče změn v kádru, tak na odchodu jsou Tomáš Kirchner (Rakousko), Tomáš Hrnčíř (Ústí nad Orlicí), Štěpán Dostál (Aritma Praha), Jakub Štichauer (Čáslav), Filip Stýblo (Slavia Hradec Králové), Paul Karch (v jednání Rakousko) a dlouhodobě zraněn je Sedrik Řehák. Na druhou stranu kádr doplnili končící dorostenci ročníku narození 2004. Konkrétně brankář Matěj Šimůnek a hráči Michal Svoboda, Jakub Tecl, Jakub Svatoš, Štěpán Míšek, Daniel Pandula, Štěpán Machů a Jakub Brychnáč.

Aktuální kádr v rámci letní přípravy: Šimůnek, Šmíd - Svoboda, Tecl, Svatoš, Vencl, Hanč, Sedláček, Jarkovský, Míšek, Machů, Novák, Brdička, Pandula, Miláček, Brychnáč.

Na hráče čeká pět přípravných zápasů. První dva na rozehrání proti divizním celkům Dobrovice a Čáslavi. Poté se Pod Vinicí představí třetiligový Králův Dvůr a rezerva polského Zaglebie Sosnowiec a na generálku pojede juniorka na půdu polského Miedz Legnica B.

SO 15. 7. 2023 10,15 FK Dobrovice – FK Pardubice B (hř. Kosořice)

ST 19. 7. 2023 18,00 FK Čáslav – FK Pardubice B (hř. Malešov)

SO 22. 7. 2023 11,00 FK Pardubice B – FK Králův Dvůr (hř. Vinice)

ST 26. 7. 2023 17,00 FK Pardubice B – Zaglebie Sosnowiec B (hř. Vinice)

SO 29. 7. 2023 12,00 MKS Miedź Legnica B – FK Pardubice B (hř. Legnica)


Autor článku: FK Pardubice - Lukáš Ouředník

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek