FK Pardubice
B-tým

V sezóně musíme efektivně řešit herní situace, ví Pavel Němeček

První, a hlavně úspěšný zápas přípravy před novou sezónou, má za sebou pardubický B-tým. Svěřenci trenéra Pavla Němečka zvládli utkání proti FK Dobrovice přesvědčivě, když zvítězili 5:0. V našem rozhovoru pro klubový web jsme vyzpovídali hlavního trenéra pardubické rezervy, který odpovídal mimo jiné na to, jak moc se obměnil kádr B-týmu před nadcházející sezónou.

B- týmu začala v minulém týdnu příprava na novou sezónu. Napřed, jak se na ni těšíte?

Letní přípravu jsme začali minulý týden ve čtvrtek, kdy jsme měli testovací den a následně dva adaptační tréninky ve dvou dnech. Teď již jsme v plném proudu. Na přípravu i na celou novou sezónu jsem se těšil. Hlavně tedy na zápasy. Baví mě hráče připravovat na to, co od nich očekávám v utkáních.

Před nadcházející sezónou odehraje pardubická rezerva dohromady 5 přípravných zápasů. Co si od nich slibujete?

V těchto přípravných utkáních bych chtěl do hráčů dostat principy naší hry. Hráčům, kteří přišli z dorostu chci ukázat rozdíly mezi mužským a mládežnickým fotbalem. To potom musí sami hráči navnímat a aplikovat v samotných zápasech. Také se chceme v přípravě co nejvíce posouvat v detailech, abychom byli úspěšní.

První z pěti přípravných duelů má už náš B-tým za sebou. V sobotu se představil v Kosořicích proti FK Dobrovice a zvítězil vysoko 5:0. Jak v krátkosti první duel přípravy hodnotíte?

Byli jsme hodně na míči a museli jsme neustále hledat řešení, jak se za soupeře dostat. Jsem rád za naši produktivitu i ta to, že jsme branku nedostali. Vyzkoušeli jsme si i dvě možná rozestavení, takže super.

Ukázal vám sobotní zápas to, co jste chtěl?

Z našeho pohledu toto utkání splnilo vše, co jsme od něho očekávali. Herní vytížení hráčů bylo dostatečné.

Jak moc se změnil kádr B-týmu Pardubic oproti minulé sezóně?

Z našeho týmu odešlo 7 hráčů. Naopak do týmu přišlo nových 6 kluků z dorostu. Bude se tedy skládat nový tým. V tom je ale práce trenéra velmi zajímavá a nabíjející.

S čím byste byl v té následující sezóně spokojen po sportovní stránce?

Pro mě je primární výchova hráče. To znamená, že bych si přál vidět v našem A-týmu co nejvíce hráčů, kteří prošli mládeží Pardubic. Dále bych si přál hrát aktivní fotbal s tím, že dokážeme vstřelit více branek než v minulé sezóně. Také chceme méně branek dostávat. To celé znamená efektivně řešit herní situace.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek