FK Pardubice
WU-18 - zápas

Úspěšný vstup juniorek do přípravného období

V prvním přípravném utkání jsme přivítali Slavii Praha a po dobrém výkonu a produktivitě v koncovce jsme zvítězili.

Sobota 22. 7. 2023, 10:00 hř. Pardubice - Dolíček

FK PARDUBICE – SK SLAVIA PRAHA 5:3 (1:1)

Branky: 5. Hlaváčová (Pávková), 65. Pávková (Macková), 67. Macková, 72. Skalová (Kožíšková A.), 80. Hlaváčová (Kožíšková A.) – 13., 75., 82. soupeř

Sestava: Smutná (46. Malíková) – Kubištová (46. Kulíšková), Smejkalová (60. Kožíšková T.), Kožíšková T. (46. Kolářová), Sisková (46. Mandelíková) – Macková (80. Hladová), Hladová (60. Hlaváčová), Pávková – Ptaszeková (46. Kožíšková A.), Hlaváčová (46. Skalová), Kaurová (65. Kárníková)

Na úvod přípravy jsme se utkali se Slavií Praha, takže bylo jasné, že nás čeká velmi náročné utkání s kvalitním soupeřem. Utkání se neslo v klasickém duchu začátku přípravy - oba týmy prostřídaly velký počet hráček, ve hře bylo na obou stranách značné množství chyb a výsledek nebyl ten hlavní ukazatel, o který v této fázi šlo. Slavia potvrdila své kvality, byla silnější na míči a udržovala si mírnou převahu. My jsme nedostatky ve fotbalovosti nahrazovali nasazením, bojovností a snahou o rychlé protiútoky. Přestože jsme byli celé utkání pod lehkým tlakem, tak jsme v obranné fázi pracovali celkem spolehlivě a nepouštěli jsme soupeřky do nějakého velkého počtu šancí. Měli jsme snahu hrát kombinačně, ale nedařilo se nám míč držet příliš dlouho v moci. Přestože jsme v držení míče tahali za kratší konec, byli jsme směrem dopředu nebezpeční.

Zejména ve druhé půli se nám povedlo několik výborných kombinací, ze kterých padly pěkné góly. Zápas se nakonec zvrhl v osmigólovou přestřelku, naše větší efektivita v koncovce znamenala naše překvapivé vítězství o dvě branky. Na to, že jsme absolvovali první zápas v novém složení a s takto kvalitním soupeřem, tak jsme zápas zvládli velmi dobře. Výsledek nepřeceňujeme, ale Slavia se ani v přípravě neporáží příliš často, takže jsme velmi spokojeni. Doufejme, že tento prvotní výsledkový úspěch holky povzbudí do dalšího tréninkového procesu a chuti se zlepšovat. Máme široký kádr s velkou konkurencí a velkým fotbalovým potenciálem. Budeme se těšit na další zápasy a pracovat na zlepšování herního projevu.

Autor článku: Kumpan Ondřej

Autor fotografie: Kaurová Lada

Sdílet článek