FK Pardubice
A tým

Herně to není špatné. Musíme se zklidnit v koncovce, uvědomuje si Ladislav Krobot

V prvních dvou ligových duelech se pardubickým hráčům nepodařilo ani jednou skórovat, a s jedním bodem v tabulce nejvyšší soutěže tak červenobílí odjedou v sobotu bojovat na Letnou, kde se od 15:00 hodin utkají s pražskou Spartou. Útočník Ladislav Krobot poskytl pro klubový web rozhovor, ve kterém hovořil i tom, v čem vidí hlavní příčiny gólové impotence Pardubic v úvodních dvou ligových kolech.

Máme za sebou úvodní dva ligové zápasy nové sezóny, ze kterých jsme vybojovali 1 bod a nevstřelili v nich žádný gól. Asi tedy zatím nemůžeme být úplně spokojeni, je to tak?

Spokojeni určitě nejsme. Čekali jsme, že v tuto chvíli budeme mít víc bodů. Když se vrátím k prvnímu utkání proti Bohemce, minimálně jeden bod jsme v tomto zápase urvat měli. Vytvořili jsme si šancí asi na tři zápasy dopředu. Utkání s Jabloncem hodně ovlivnila brzká červená karta. Naštěstí jsme ale ukázali srdce, bojovali jsme a nakonec byl pro nás bod zlatý.

V čem vidíš hlavní příčinu toho, že se Pardubákům zatím nedaří vstřelit ve FORTUNA:LIZE gól?

Myslím si, že nám chybí klid v zakončení. Herně to není vůbec špatné, ale musíme se v koncovce uklidnit. Potřebujeme do branky dotlačit jeden gól, který může být i náhodný. Tím se to prolomí a věřím, že to potom bude padat.

Čím si vysvětluješ ty dvě červené karty ve dvou zápasech. Může to být tím, že máme v Pardubicích poměrně mladý tým?

Na tohle nedokážu odpovědět. S pražskými Bohemians jsme zatáhli za záchrannou brzdu, což se stane. V duelu s Jabloncem to byla úplně rozdílná situace. Za mě to byla akce z ofsajdu, kterou rozhodčí zbytečně pustil. V takovém případě může dojít i ke zranění hráčů. Tonda (Antonín Kinský, pozn. red.) to vyhodnotil tak, že do souboje půjde a vyběhne proti útočníkovi. Neviděl bych v tom žádnou spojitost s tím, že máme mladý kádr.

V sobotu nás čeká zápas na Spartě. Jaká jsou tvá očekávání?

Slyšel jsem, že má přijít hodně lidí. Určitě tedy bude dobrá atmosféra. Na Spartu pojedeme hrát fotbal a porveme se o body. Chceme se ukázat v co nejlepším světle. Třeba se naše gólová nemohoucnost protrhne právě na Letné.

Jak se hráč těší na zápas, jako bude ten na Spartě, kde bude skvělá divácká kulisa?

Všichni se hodně těšíme. Má být dokonce vyprodáno. Bude to obrovský zážitek. Sparta má v domácím prostředí fanoušky jako dvanáctého hráče. Myslím si, že i mladší kluky z Pardubic, kteří nemají takové zkušenosti, jako jsem i já, požene taková atmosféra dopředu.

Co bude v sobotu klíčové pro to, abychom se Spartou vybojovali body?

Musíme makat jeden za druhého. Stejně, jako tomu bylo v utkání s Jabloncem. Měli bychom táhnout za jeden provaz a konečně vstřelit nějaký gól.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek