FK Pardubice
B-tým

Pavel Němeček: Doufám, že si přeneseme střeleckou produktivitu do mistrovských utkání

Pardubický B-tým stejně jako v minulé sezóně čeká sezóna ve třetí nejvyšší soutěži. V sobotu od 10:30 se svěřenci trenéra Pavla Němečka představí na severozápadě Čech. Jejich soupeřem totiž bude FK Baník Most-Souš. Právě s hlavním trenérem rezervy Pardubic vám přinášíme předsezónní rozhovor.

B-tým má za sebou poměrně vydatnou, avšak výsledkově úspěšnou přípravu před novou sezónou. Jak ji hodnotíte z Vašeho pohledu?

Z mého pohledu hodnotím letní přípravu pozitivně. Ani ne tolik na základě výsledků v přípravných utkání, ale spíše jde o to, jaký jsme měli celkově projev. V trénincích kluci pracovali velmi dobře a bylo na nich vidět, že se chtějí fotbalově posouvat. To je důležité k jejich rozvoji, a i k tomu, abychom byli úspěšní v zápasech. Příprava byla koncipována spíše na přípravná utkání, ze kterých jsme se hodně dozvěděli.

Jak jste spokojen s tím, jak se pardubická rezerva v přípravě prezentovala?

V přípravných utkáních jsme se prezentovali dobrým herním projevem. V zápasech jsme byli více méně herně dominantní a neustále jsme museli řešit herní situace. Jediný soupeř, který nás prověřil směrem k mistrovským utkáním, byl Králův Dvůr. Další plus je určitě naše střelecká produktivita. Samozřejmě s tím souvisí naše celá útočná fáze. doufám, že si ji dokážeme přenést i do zápasů, ve kterých půjde o body.

Byl to tedy právě duel s Královým Dvorem, který Vám nejvíce ukázal?

Pro nás to bylo typické třetiligové utkání. Určitě jsme se i o něm často bavili, abychom v soutěži mohli být úspěšní. Pak bych ještě zmínil utkání s Legnicí. V tomto zápase jsme se dostali do všech možných situací jak v útočné, tak i obranné fázi. Cením si toho, že i když to druhý poločas nebylo z důvodu únavy ono, tak jsme udrželi dobrý výsledek.

Na jakých příčkách tabulky ČFL byste nejraději svůj tým na konci této sezóny viděl?

Samozřejmě bych si přál co nejlepší umístění. Ono to jde ruku v ruce s dobrou hrou a střeleckou produktivitou. Postavení v tabulce není primární, ale nechtěli bychom se prát do posledních kol o záchranu jako v loňské sezóně.

V přípravných utkáních se tým pod Vaším vedením potýkal s úzkostí kádru. Bude to v sezóně jinak? Rozšířil se před zahájením nové sezóny České fotbalové ligy kádr B-týmu?

Před zahájením mistrovských utkání kádr nijak rozšiřovat nebudeme. Sice se přípravná utkání hrála v malém počtu, ale na druhou stranu měli kluci dostatečné vytížení. My totiž vždycky musíme brát v potaz i šířku kádru A-týmu a jeho věkové rozložení. Je tam spousta faktorů, které vše ovlivňují.

Už v sobotu čeká pardubické "béčko" úvodní mistrovský zápas. V rámci ČFL odjedete bojovat o body do Mostu. Jaké utkání očekáváte?


Určitě očekávám kvalitní utkání. Soupeř se již na jaře prezentoval dobrou hrou. Přivedli zkušené hráče a na jejich hře to bylo znát.

Co bude zapotřebí udělat pro to, aby rezerva Pardubic slavila na úvod sezóny vítězství?

Především půjde o nastavení psychiky. Kondičně i herně jsme dobře připravení. O to strach vůbec nemám. Kluci ale narazí na zkušené hráče, z nichž někteří prošli i ligou a je zapotřebí z toho hlavně nepanikařit. Musíme být sebevědomí a mít utkání pod kontrolou, i kdyby se třeba herně nedařilo.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek