FK Pardubice
U-13

Letní příprava kategorie U13 v plném proudu

K průběhu letní přípravy a také soustředění v Kolesách pro nás shrnul hlavní trenér kategorie U13 Patrik Cincibuch. Poslední týden přípravy a pak už start nejvyšší žákovské ligy proti Ústí nad Labem, i to čeká kluky z ročníku 2011.

Máte za sebou první dva týdny letní přípravy, jak jste zatím s prací týmu spokojený?

Se začátkem letní přípravy jsme spokojeni. Hned od prvního tréninku bylo vidět, že se kluci na začátek přípravy těšili. My trenéři jsme především rádi, že až na jednu výjimku máme zdravé všechny hráče a můžeme tedy pracovat s celým týmem.

Jak hodnotíte soustředění a odehrané první dvě přípravné utkání?

Soustředění proběhlo přesně tak, jak jsme očekávali. V penzionu Kolesa jsme měli velice dobré podmínky, bylo o nás dobře postaráno.

Čas strávený na soustředění jsme využili k tomu, abychom si nastavili organizaci fungování našeho týmu a sportovních cíle do sezóny, ať už individuální nebo týmové. Cílem nás trenérů je, abychom každého hráče posunuli co nejvíce po individuální stránce. Kluci vědí, co od nás mohou očekávat a naopak jaké očekávání máme my trenéři.

Odehrané zápasy s Bohemians Praha a Duklou Praha hodnotíme pozitivně. Jsme rádi, že se v zápasech objevovaly herní principy o kterých s hráči mluvíme a pracujeme na nich.


Kluci si v přípravě poradili jak herně tak výsledkově proti dvěma pražským celkům. V obou zápasech po většinu hry dominovali a soupeřům nedali příliš šancí. Bohemians Praha porazili rozdílem pěti branek - 7:2 a s pražskou Duklou si poradili v poměru 11:1. Nejpilnějšími střelci byli Adam Svoboda, který nastřílel v těchto dvou zápasech úctyhodné čtyři branky a se třemi brankami ho v přípravě střelecky stíhali Matyáš Kmoníček s Radkem Čížkem. Podstatné však byly výkony týmové a celkový herní projev, který si doufejme kluci přenesou i do mistrovských utkání.

Poslední dva přípravné zápasy v rámci trianglu sehrají kluci v sobotu proti Sigmě Olomouc a Baníku Ostrava. Poté je již čeká vstup do ČLŽ proti Ústí nad Labem a to na domácím hřišti 19. srpna od 11 hodin.

Autor článku: Petr Hemerka

Sdílet článek