FK Pardubice
WU-18 - zápas

Juniorky zvládly přestřelku s žákyněmi Slavie

V poslední přípravě před začátkem mistrovských utkání jsme po zlepšení ve druhé půli nakonec zvládli divokou přestřelku se staršími žákyněmi pražské Slavie.

Sobota 12. 8. 2023, 10:00 hřiště Pardubice - Dolíček

FK PARDUBICE – SK Slavia Praha fotbal mládež WU15 8:6 (3:5)

Branky: 4. Hlaváčová (Pávková), 16. Pávková (Kožíšková T.), 34. Macková, 60. Dytrtová, 64. Hlaváčová (Kožíšková A.), 82. Pávková (Macková), 88. Pávková, 90. Hladová – 10., 28., 33., 35., 41. soupeř

Sestava: Smutná (46. Malíková) – Kubištová (70. Kulíšková), Smejkalová (46. Kovaříková, 75. Kozáková), Kožíšková T. (20. Kolářová), Sisková (75. Dytrtová) – Dytrtová (65. Macková), Macková (46. Hladová, 75. Pávková), Pávková (46. Vamberová, 80. Hladová) – Kozáková (46. Kožíšková A.), Hlaváčová (70. Skalová), Ptaszeková (70. Kaurová)

První poločas se žákyněmi Slavie nám vůbec nevyšel. Slavia byla silná na balonu, dobře kombinovala, zatímco my jsme se vůbec nemohli dostat do hry. Pomalá rozehrávka, malá nabídka, většinou velmi špatný první dotek - výsledkem toho byly časté ztráty balonu a nekvalitní kombinace. Do toho se přidaly naprosto triviální chyby v naší rozehrávce, kdy jsme v první půli snad tři góly darovali soupeři jak na zlatém podnose v situacích, které jsme v předešlých utkáních v pohodě vyřešili. Obranná fáze vázla, do útoku jsme nebezpeční byli. Z uvedených skutečností v první půli vyplynuly tři vstřelené branky a pět!!! inkasovaných. Nějaké měřítko v naší hře nesneslo prakticky nic.

Do druhé půle se nám obranná hra týmu trochu zlepšila. Znovu jsme ukázali, že směrem dopředu máme celkem slušnou sílu. Podařilo se nám vyrovnat, Slavia pak znovu šla do vedení, abychom v závěrečné desetiminutovce opět otočili stav v náš prospěch. Slavia se ukázala jako výborný soupeř a ukázala nám, že v některých herních činnostech máme do ideálu ještě hodně daleko.

Holky chválíme, že zápas výsledkově zvládly, přestože herně se jednalo o jeden z nejméně podařených zápasů v přípravě. Tedy spíše první půle, ve druhé bylo jisté zlepšení znát. Není nad čím moc jásat, přestože nám přípravné zápasy výsledkově a většinou i herně celkem vyšly, tak půjdeme s nohama na zemi do prvního ostrého zápasu za týden s Plzní. Doufejme, že podáme mnohem lepší výkon než dnes.

Hodnocení trenéra Ondřeje Kumpana: Hodnocení dnešního zápasu je dost rozporuplné. Mysleli jsme, že vyřešíme nějaké otazníky v sestavě směrem k začátku soutěže, ale spíše nám ještě další otazníky přibyly... Straší nás naše obranná činnost, tak velké chyby a v takovém množství, jako dnes, jsme v předešlých zápasech nedělali. Do výstavby musíme dát větší kvalitu, větší odvahu, více pohybu a zejména zlepšit první dotek s míčem. Potěšitelné je, že máme sílu dopředu a v každém zápase, i se silnými soupeři, jsme schopni si vytvořit dostatek šancí. V pěti přípravných utkáních jsme čtyřikrát vyhráli, jednou remizovali, se skóre 26:16. Takže diváky, kteří chtějí vidět góly, zveme na naše zápasy na Dolíček, protože my opravdu žádného zanďoura hrát nebudeme :-).

Autor článku: Kumpan Ondřej

Autor fotografie: Kaurová Lada

Sdílet článek