FK Pardubice
B-tým

Filip Brdička: Věřím, že má střelecká forma bude pokračovat!

Ve třech utkáních stihl nastřílet 3 góly. Řeč je o 19letém Filipu Brdičkovi, který pardubickému B-týmu výrazně pomohl k zisku čtyř bodů z úvodních tří duelů v nové sezóně ČFL skupiny B. Právě s tímto talentovaným záložníkem jsme si pro vás připravili rozhovor, ve kterém Filip prozradil i to, čemu přisuzuje svoji gólovou produktivitu na začátku sezóny.

V této sezóně jsi vstřelil za pardubický B-tým ve třech zápasech už tři branky! Co říkáš na tuto svoji formu a čemu ji přisuzuješ?

Za všechny tři góly jsem nesmírně šťastný. Doufám, že tato moje střelecká forma bude pokračovat. Přisuzuji to náročným tréninkům a týmové pracovitosti v mistrovských utkáních.

V minulém utkání na trávníku mladoboleslavské rezervy jsi rozhodl o vítězství pardubického „béčka“ dvěma trefami. Považuješ tento zápas za jeden ze svých nejvydařenějších?

V aktuální sezóně to byl určitě můj nejlepší výkon. To platí i o výkonu celého týmu. Zápas se vydařil nám všem. Jsem rád, že to vedlo ke třem bodům.

První gól jsi vstřelil z penalty. Máte v týmu dané, že se k pokutovým kopům budeš stavět ty?

V týmu nikoho určeného na penalty nemáme. Kdo si v daný moment na penaltu věří, jde ji kopat. Já jsem už předem věděl, kam chci balón kopnout. Věděl jsem, kam ji umístím a naštěstí to vyšlo.

Druhá branka Pardubic B padla znovu z tvé kopačky. Popíšeš tuto gólovou situaci?

Celá akce proběhla hned na začátku druhého poločasu. Dobře jsme zakombinovali na pravé straně hřiště. Poté přišla nahrávka do vápna a já to jen doklepl do prázdné brány.

B-týmu se na začátku sezóny daří. Ze tří odehraných duelů má v tabulce ČFL skupiny B 4 body. Je v kabině tedy s úvodem sezóny spokojenost?

Momentálně jsme s úvodem všichni spokojeni. Jediné utkání, které se nám herně ani výsledkově nepodařilo, bylo to s Jabloncem. V tomto zápase jsme obdrželi 4 góly, což je hodně.

O víkendu vás čeká derby proti rezervě Hradce Králové. Jak takové zápasy vnímáš a co od tohoto duelu očekáváš?

Na derby se já, stejně jako celý tým, těším. Od zápasu očekávám kvalitní fotbalové klání, ze kterého si chceme odnést plný bodový zisk.

Co bude zapotřebí udělat pro to, aby v neděli zůstaly tři body v Pardubicích?

Musíme určitě navázat na výkon z posledního utkání na trávníku Mladé Boleslavi. Také bude potřeba se vyvarovat zbytečných chyb a na druhé straně proměňovat šance, které si vytvoříme.

Nazuješ v neděli znovu gólové kopačky?

Doufám, že ano. Udělám všechno pro to, abych týmu pomohl k vítězství v derby.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek