FK Pardubice
A tým

PREVIEW | Vojtěch Patrák: Do Jablonce si pojedeme pro tři body!

Vojtěch Patrák oblékal ještě v minulé sezóně dres Jablonce. O víkendu ale pojede na Střelnici jako soupeř Severočechů. V předzápasovém preview jsme vyzpovídali právě odchovance FC Vrchlabí.

Pardubický tým zavítá v neděli v rámci 16. kola FORTUNA:LIGY na půdu FK Jablonec. S čím svěřenci trenéra Kováče na sever Čech pojedou? „My budeme chtít hrát fotbal. To chceme vždycky. Já jen doufám, že to tentokrát pro nás dopadne vítězně. K tomu musíme ale konečně vstřelit gól. Když se budeme tlačit do střelby, myslím, že nám to tam spadne,“ říká 23letý útočník Pardubic.

Červenobílí potřebují v Jablonci minimálně bodovat. Po dvou ligových porážkách totiž patří východočechům 14. příčka ligové tabulky. „Během reprezentační pauzy jsme trochu potrénovali. Všichni jsme nastavení tak, že si pojedeme pro tři body. Snad nám to vyjde.“

Kováčova parta měla necelé dva týdny na přípravu před posledními čtyřmi zápasy podzimní části nejvyšší soutěže. Vojtěch Patrák ujišťuje, že tým je na neděli dobře odpočatý: „V průběhu reprezentační přestávky jsme měli tři náročné dny, po kterých následovaly tři dny volna. Během té doby jsme stihli pořádně zregenerovat. Také jsme si mohli užít nějaké chvíle s rodinou, za což jsem moc rád.“

Jablonecký celek se v lize drží aktuálně na 12. místě. V této sezóně však potrápil několik týmů z horních pater tabulky, když například s pražskou Slavií remízoval a ostravský Baník dokonce porazil. „Jablonec hraje agresivní styl fotbalu. Mají nebezpečné nákopy za obranu na Martince, který dokáže balón prodloužit na spoluhráče. V tom budou nebezpeční. My jsme na to ale připraveni a věřím, že soupeře do nebezpečných šancí nepustíme,“ dodává Patrák.

Utkání 16. kola odehrají Pardubáci v neděli od 15:00 hodin na trávníku FK Jablonec a fanklub Pardubická 12 pořádá další výjezd - více informací zde.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek