FK Pardubice
A tým

Ladislav Krobot: Kvalitu Mladé Boleslavi vnímáme, soustředíme se ale na naši hru!

Hráče okolo trenéra Jiřího Saňáka čeká po třech týdnech znovu ligový zápas. V neděli se od 13:00 hodin střetnou v Lokotrans Areně s Mladou Boleslaví. O volnu od mistrovského utkání i o nadcházejícím utkání jsme si povídali s útočníkem Ladislavem Krobotem, který do Pardubic přišel v lednu roku 2023 právě z mladoboleslavského klubu.

Pardubický tým delší dobu nehrál ligové utkání, a to vinou reprezentační přestávky a následného odloženého duelu s Olomoucí. Jak to vnímáš?

Těžko říct. Dva víkendy po sobě se nehrálo, a tak jsme měli delší volno od zápasového režimu. Nevím, jak to vnímat, protože to může být ku prospěchu, ale i naopak nemusí. Boleslav měla v úterý ligovou dohrávku se Slavií. Proto bude o něco více rozehraná.

Pardubáci ale o to více pošetřili síly, je to tak?

Ano, my asi budeme o něco více odpočinutí. Před reprezentační pauzou nás fyzicky hodně prověřilo utkání proti Slavii. Věřím proto, že to volno pro nás bude v neděli znamenat spíše pozitivum.

Byl tedy dostatek času sehrát se v trénincích s novými spoluhráči?

Byl na to čas. Opravdu jsme se snažili využít každou tréninkovou jednotku k tomu, abychom o sobě všichni na hřišti věděli. Také jsme si ale mákli. Chceme na tom být fyzicky dobře. Myslím, že by to teď mohlo konečně všechno zapadnout do sebe a mohlo by to být tam, kde jsme od začátku sezóny chtěli.

Při pohledu na tabulku Chance Ligy je jasné, že Východočeši potřebují sbírat body. Jaká je nálada v pardubické kabině?

Po utkání v pražském Edenu jsme si vytyčili, kolik chceme z následujících pěti zápasů získat bodů. Máme i ostatní cíle, které chceme splnit. Je dobře, že víme, pro co si jdeme. Máme v Pardubicích skvělou partu hráčů, proto zůstáváme v klidu a jdeme zápas od zápasu.

V neděli se představíme na trávníku Mladé Boleslavi. Jaké máš na toto město vzpomínky z tvého předchozího angažmá v tomto klubu?

Na své působení v mladoboleslavském klubu vzpomínám jedině v dobrém. Zažil jsem tam svůj první ligový start, první ligový gól, a hlavně spoustu spoluhráčů, kteří tam jsou dodnes. Pořád je tam dost kluků, které znám a s některými z nich jsem stále v kontaktu. Určitě se na neděli těším, ale doufám, že to zvládneme za tři body, teď už jsem totiž Pardubák.

Mluvil jsi už před nedělním duelem s nějakým svým kamarádem z kádru Mladé Boleslavi?

Zatím ne, ale myslím si, že brzy nějaké špičkování přijde. Určitě tam menší provokace před zápasem bude, ale zatím je klid.

FK Mladá Boleslav je účastníkem evropských pohárů. Vnímáte jeho sílu?

Asi budou mít o něco náročnější program, vzhledem k jejich účasti v Konferenční lize. Pro nás je to spíš velký vykřičník, protože si uvědomujeme velkou kvalitu Mladé Boleslavi. Snažíme se ale soustředit na sebe a na naši hru.

Na co si dát v neděli ve městě automobilů pozor?

Musíme si pohlídat rychlé protiútoky, ve kterých jsou silní. Mají totiž ve svých řadách rychlé a ofenzivně laděné hráče. Ve středu pole mají Máru Matějovského, který toho umí vymyslet opravdu dost. Věřím ale, že si to v defenzivě pohlídáme, a naopak vepředu budeme nebezpeční.

Co bude klíčem k zisku tří bodů?

Musíme předvést soustředěný výkon, a hlavně do toho dát stejné emoce, jako jsme dali do východočeského derby proti Hradci. Tam tomu v podstatě, co se týká nasazení, nechybělo nic. Nebylo to sice tak fotbalové, ale to jsme dohnali tím, že jsme opravdu chtěli vyhrát. A bylo to znát. Stejný výkon pro fanoušky předvedeme i o nadcházejícím víkendu.

Fanklub Pardubická 12 pořádá na nedělní duel autobusový výjezd, o kterém jsme psali zde.

VSTUPENKY DO SEKTROU HOSTŮ NA NEDĚLNÍ ZÁPAS V BOLESLAVI ZDE!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek