FK Pardubice
PCE Team logo
2 4
(1:1)
Team logo DUK
U-15

Tým U15 prohrál s Duklou Praha

Po výborném utkání s pražskou Slavií přivítala naše ,,patnáctka" na domácí půdě v Ohrazenicích jiný pražský celek - Duklu Praha. Náš tým bohužel nedokázal navázat na výkon z minulého týdne a po velmi bojovném a fyzicky náročném zápasu svému soupeři podlehl.

Hodnocení trenérů:

V zápase s Duklou jsme bohužel nedokázali navázat na povedené utkání se Slavií. Od začátku do konce nám dělal problém fyzicky náročný styl soupeře, kterému jsme se nedokázali vyrovnat, což nám neumožnilo dobře hrající Dukle vnutit náš styl hry.

Úvod zápasu patřil soupeři, který byl od první minuty velmi aktivní a nepříjemný především v represinku, což nás donutilo dělat laciné ztráty. Přesto jsme dokázali jít do vedení po výborně sehrané akci. Bohužel jsme krátce na to dostali soupeře znovu na koně, protože po chybě v naší rozehrávce se útočník soupeře ocitl sám před bránou a dokázal vyrovnat. Od začátku letní přípravy je to poněkolikáté, co jsme vstřelili gól a krátce na to jsme gól zase dostali. Vzniká z toho tedy téma do tréninkového procesu.

V poločasové přestávce jsme se bavili především o tom, jaké myšlenky nás v průběhu zápasu ovlivňují. Strach z chyby a fyzického kontaktu se nám totiž dostal do hlav a ovlivňoval naši hru, což je problém proti jakémukoliv soupeři. Vstup do druhé půle naznačil, že jsme dokázali první poločas hodit za hlavu a začít přebírat iniciativu. To vedlo k naší druhé brance, kterou, opět po výborné akci, vstřelil Horák. Naše vedení však mělo znovu jepičí život. Po třech minutách se totiž z přímého kopu fantasticky trefil Patera, takže se Dukla opět dokázala rychle vrátit do zápasu. Tentokrát nás vyrovnání tolik nerozhodilo a naše hra měla alespoň průměrné parametry. Zlom nastal v 63. minutě, kdy soupeř proměnil nařízenou penaltu a v samém závěru přidal ještě čtvrtou branku.

Zjednodušeně řečeno jsme nebyli dostatečně dobří na to, abychom Duklu porazili. Soupeř byl důraznější, lépe reagoval a sbíral odražené míče a byl daleko sebevědomější především v obranné fázi, ve které působil nekompromisně a odhodlaně. Toto utkání je velkým poučením, protože podobných zápasů s takto připravenými soupeři nás čeká více. My trenéři musíme tým lépe připravit na podobný styl fotbalu.

Team logo Team logo

Detaily utkání

07.09.2024, 10:00 / 5. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 10. Dolanský (Valenta), 47. Horák (Valenta) - 14. Havelka, 50. Patera, 63. Patera z pen., 76. Kijak

    ŽK: 72. Hájek (Dukla)

  • Diváci

    0, Ohrazenice

  • FK Pardubice

    Magada - Kysela (41. Voženílek), Lugmayer, Tomíšek (40. Záleský) - Valenta, Kubíček - Šifra (54. Pávek), Stejskal (67. Čapoun) - Dolanský, Horák, Kaválek (59. Mrázek)

  • FK Dukla Praha

    Fidler - Hájek, Havelka (78. Novoselov), Patera, Volešák, Alberovský, Cerha (46. Pastorek), Nassir, Šebor, Kijak, Dejdar (54. Zelenka)

Autor článku: <I>Filip Duroň</I>

Sdílet článek