FK Pardubice
MBO Team logo
1 2
(1:2)
Team logo PCE
U-15

Tým U15 porazil Mladou Boleslav

Po nepovedeném domácím utkání s Duklou vyrazili žáci z kategorie U15 k zápasu na půdu Mladé Boleslavi. Po napínavém průběhu utkání dokázali mladí Pardubáci uhájit jednobrankové vedení a odvézt si tři body za vítězství 2:1.

Hodnocení trenérů:

Od zápasu v Boleslavi jsme očekávali velmi důrazné, intenzivní utkání, což se potvrdilo. Naším cílem bylo zareagovat na nepovedené utkání s Duklou a dokázat si, že si s důrazným fotbalem dokážeme poradit. Proto i naše příprava směřovala k týmovému výkonu.

Do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří od začátku ukazovali, že jejich třetí místo z loňské sezóny v žádném případě nebylo náhodné. Především na středu hřiště ukazovali hráči Boleslavi vysokou herní kvalitu. Postupem času jsme hru vyrovnávali. Vše podstatné se pak odehrálo mezi 24. a 34. minutou, protože v této desetiminutovce padly všechny branky utkání. Ve 24. minutě získal presinkem míč Horák, kterého fauloval brankář a sám faulovaný pak proměnil nařízený pokutový kop. Ve 32. se z přímého kopu nádherně trefil domácí Beran a ve 34. minutě zakončoval do prázdné brány Valenta, kterému míč připravil aktivní Horák. Tentokrát jsme tedy byli my tím týmem, který dokázal zareagovat na gól soupeře.

Druhý poločas se nesl hodně v podobném duchu jako ten první, chyběly mu pouze góly. Hrál se velmi fyzický fotbal, který příliš krásné podívané nenabídl. Z obou týmů byla cítit velká touha zvítězit. Hře jako takové neprospívalo ani užší a nepříliš kvalitní hřiště. Naši hráči v defenzivě působili velmi kompaktně a důsledně a díky tomu domácí nepustili do větší příležitosti. Naopak jsme byli nebezpeční z rychlých protiútoků, které jsme však nedokázali zakončit gólem.

Vítězství v Boleslavi si velmi ceníme a zároveň ho přijímáme s velkou pokorou, protože Mladá Boleslav ukázala, že je opravdu kvalitním týmem, který patří do horní části tabulky. My nyní budeme pracovat na tom, abychom nastavenou intenzitu hry dokázali udržet a současně s tím zvládli zkvalitňovat náš herní projev. Hráčům děkujeme za obrovskou vůli a nasazení.

Team logo Team logo

Detaily utkání

11.09.2024, 14:00 / 2. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 32. Beran - 24. Horák z pen., 34. Valenta (Horák)

    ŽK: 60. Kubíček (Pce)

  • Diváci

    0, Astonka

  • FK Mladá Boleslav

    Novotný - Elman, Brůček, (55. Šudoma), Pikner (66. Zelenka), Synek (51. Procházka), Beran D., Beran A., Zharchynskyi, Nefedov, Zdich, Čajan

  • FK Pardubice

    Čapoun - Voženílek (80. Tomíšek), Lugmayer, Kaválek - Valenta, Kubíček - Stejskal (41. Jezdinský), Šifra - Dolanský, Horák, Mrázek (66. Kysela)

Autor článku: <I>Filip Duroň</I>

Sdílet článek