FK Pardubice
FCH Team logo
3 2
(2:1)
Team logo PAZ
U-15

Tým U15 prohrál s Hradcem Králové

Poněkud nešťastný zápas odehráli mladí Pardubáci z kategorie U15. Na hřišti Hradce Králové sice předvedli fotbalovější výkon, ale po sérii zbytečných chyb si domácí vytvořili dvougólový náskok. Náš tým už dokázal pouze snížit, takže po sérii čtyř vítězství přišla druhá porážka v sezóně.

Hodnocení trenérů:

Do utkání s domácím Hradcem Králové jsme výborně vstoupili. Už v 5. minutě jsme šli do vedení po výborné akci, která započala u našeho pokutového území a skončila až úvodní brankou. Bohužel o tři minuty později jsme si špatně předali hráče při autovém vhazování soupeře a domácí nabídnutou příležitost využili ke srovnání. Pokud jsme první gól domácím nabídli, ten druhý jsme vyloženě darovali, takže jsme ve 14. minutě prohrávali. Ani otočení skóre však nemělo zásadní vliv na náš herní projev. Kluci předvedli celou řadu velmi pohledných akcí, nastřelili dvě břevna a další příležitosti nevyužili. Našemu výkonu chyběly vstřelené góly. Soupeř byl nebezpečný z rychlých protiútoků, takže o nebezpečné momenty nebyla nouze na obou koncích hřiště.

Druhá půle pro nás začala nejhůř jak mohla, protože jsme opět udělali zbytečnou chybu při pomocné přihrávce brankáři a následného zmatku domácí opět využili ke skórování. V tu chvíli bylo jasné, že nás čeká nesmírně těžký úkol. Hradec hrál s velkým nadšením a odhodláním zápas dotáhnout do vítězného konce. Hru zjednodušoval a soustředil se především na pevnou defenzívu, zatímco my jsme se museli pokoušet o tvorbu útočných akcí do soustředěné obrany. Relativně brzy se nám podařilo snížit a vykřesat tak naději na vyrovnání, ale příležitostí ke vstřelení gólu jsme si již vytvořili podstatně méně než v prvním poločase. Domácí si tak vítězství pohlídali.

Troufneme si říct, že jsme odehráli opravdu nešťastný zápas, ve kterém jsme se zásadně podíleli na všech pěti vstřelených brankách. Právě takto negativní prožitek však nabízí velkou spoustu poučení a zkušeností, ze kterých můžeme čerpat v dalších zápasech. Jsme rádi, že kluci dokázali těžké situace ustát ve svých hlavách a až do konce bojovat o vyrovnání. Zejména si ceníme, že po celý zápas měli snahu neustupovat ze svého herního pojetí bez ohledu na vývoj zápasu. Soupeři gratulujeme k vítězství.

Team logo Team logo

Detaily utkání

16.10.2024, 10:00 / 6. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 11. Kyncl, 14. Adamec, 41. Švasta - 5. Horák (Dolanský), 52. Horák (Dolanský)

    ŽK: 32. Zábranský, 75. Martin - 58. Kaválek

    Rozhodčí: Svoboda - Haleš

  • Diváci

    0, Areál Háječek / tráva

  • FC Hradec Králové, a.s.

    Vávra - Martin, Šturm, Hochmann, Vlášek, Švasta, Kyncl (61. Joska), Adamec, Bruna (70. Pižl), Voňka (41. Volockij), Zábranský

  • FK PARDUBICE

    Čapoun - Lugmayer, Tomíšek (55. Kysela), Kaválek - Valenta, Jezdinský - Šifra, Stejskal (65. Pávek) - Dolanský, Marek, Horák

Autor článku: <I>jméno neznámé</I>

Sdílet článek