FK Pardubice
PCE Team logo
1 1
(0:1)
Team logo TEP
U-15

Tým U15 remizoval s Teplicemi

Hráči z kategorie U15 nenavázali na vítězství s Mladou Boleslaví a v domácím utkání s Teplicemi se musí spokojit s bodem. Svoji výraznou převahu totiž nedokázali přetavit ve více branek. Nejvýraznějším momentem utkání je tak vážné zranění brankáře Magady.

Hodnocení trenérů:

Do zápasu s Teplicemi jsme vstupovali s cílem navázat na velmi dobrý tréninkový týden. V utkání jsme chtěli být odvážní ve hře s míčem, dominantní v kombinaci a dobře reagující po ztrátách míče.

Úvod zápasu začal dost nešťastně. Vážně se totiž zranil brankář Magada, který si způsobil dvojitou zlomeninu ruky a už o pár hodin později musel podstoupit operační zákrok v pardubické nemocnici. Situace je o to smutnější, že ve čtvrtek si Nicolas připsal svůj první reprezentační start. Nicolasovi přejeme brzké uzdravení. Má naši plnou podporu a i přes své zranění se může spolehnout, že je stále plnohodnotnou součástí týmu.

Svoji premiéru si tak připsal o rok mladší Lukáš Wawrzacz. Těžko se zlobit na hráče, že po ošklivém zranění spoluhráče na několik minut vypadli z role. Bohužel tato pasáž vyústila ve vedoucí branku Teplic. Možná právě obdržený gól naše hráče ,,probral", takže jsme následně začali přebírat iniciativu v utkání. Dobře jsme drželi míč, výborně jsme využívali přečíslení na středu hřiště, takže jsme se plynule dostávali na polovinu soupeře. Tentokrát nás však trápila předfinální a finální fáze. I přes zjevnou herní převahu jsme si nedokázali vytvořit výraznější šanci ke vstřelení branky.

Druhý poločas už byl zcela v naší režii. Drtivá většina poločasu se odehrávala na polovině Teplic. Soupeři jsme nedávali žádný čas na práci s míčem, dařilo se nám jej získávat hned po ztrátách. Hráči dokázali držet nastavený systém hry, takže nenastal žádný ,,hurá fotbal" jako v zápase s Duklou. Koncentrovaný výkon vedl i k vyrovnání, když se v pokutovém území prosadil Marek. Po zbytek zápasu se kluci hnali za vyrovnáním. K vidění byla řada dobrých kombinací, které však většinou v klíčovém okamžiku ztroskotali na technickém provedení. Zápas tak skončil remízou.

I přes konečný výsledek, který je s ohledem na průběh zápasu ztrátou, jsme rádi za to, že hráči dokázali podat fotbalově dominantní výkon. Kluci dokázali diktovat hru v útočné i obranné fázi a podali tak komplexní výkon, kterému však výrazně scházela nebezpečnost. V tréninkovém procesu se opět zaměříme na hru v útočné třetině hřiště a věříme, že v dalším zápase už dokážeme být nebezpečnější. Lukáši Wawrzaczovi gratulujeme k premiéře v kategorii U15 a k výbornému výkonu.

Jen neradi se v pozápasových hodnoceních vyjadřujeme k rozhodčím. Respektujeme totiž, že jejich role není jednoduchá a obzvlášť v případě mladých rozhodčích chápeme, že stejně jako hráči na hřišti i oni prochází procesem učení, jehož součástí jsou chyby. Narazíme-li však na bezbřehou aroganci, která sice neměla vliv na výsledek, ale spíše na atmosféru zápasu, tak mlčet odmítáme. Sudí Vodrážka se totiž mylně domníval, že mužem zápasu je on. Zápas zahájil o deset minut později s konstatováním, že si může chodit kdy chce. Utkání odřídil v teniskách bez jakékoliv pokory k dalším aktérům a prostředí. Svým vystupováním dával najevo, že žákovský fotbal je pod jeho úroveň. V průběhu zápasu se dokonce před hráči hanlivě vyjadřoval o našem realizačním týmu, což považujeme za velmi neprofesionální. Pro ligový fotbal je tak jistě dobře, že se jedná o primárně pomezního rozhodčího, protože komunikace a řízení utkání nejsou jeho silnými stránkami.

Team logo Team logo

Detaily utkání

21.09.2024, 10:30 / 7. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 68. Marek (Šifra) - 16. Jandera

    Rozhodčí: Vodrážka - Pečinka, Rázek

  • Diváci

    0, Ohrazenice

  • FK Pardubice

    Magada (12. Wawrzacz) - Voženílek (60. Kysela), Lugmayer, Kaválek (66. Záleský) - Valenta, Jezdinský - Šifra, Stejskal (41. Kubíček) - Dolanský (52. Tomíšek), Horák, Mrázek (60. Marek)

  • FK Teplice

    Hadrava - Popelka, Dudek, Vyzisk, Novotný, Ryška, Suchý (64. Haoual), Kucer, Petružálek (56. A. Kameník), Jandera (56. Vačkář), M. Kameník (76. Abdulghani)

Autor článku: <I>jméno neznámé</I>

Sdílet článek