FK Pardubice
PCE Team logo
4 0
(3:0)
Team logo PRI
U-15

Tým U15 porazil Příbram

Po remíze s Teplicemi se tým U15 opět představil na domácí půdě. V Ohrazenicích tentokrát přivítal nováčka soutěže z Příbrami. O výsledku rozhodl už první poločas, ve kterém se hattrickem blýskl Šimon Šifra. Ve druhé půli přidal další branku Lugmayer, čímž uzavřel konečné skóre v hodnotě 4:0.

Hodnocení trenérů:

Do utkání s Příbramí jsme vstupovali s hlavním cílem zvýšit našit efektivitu v útočné třetině hřiště. Zároveň jsme s trenéry chtěli pozorovat, zda si hráči dokáží pomoct prostřednictvím vzájemné komunikace.

Úvodních dvacet minut byla naše hra dost neurovnaná. Přestože jsme dokázali zrealizovat několik pohledných akcí, tak samotný průběh hry jsme pod kontrolou neměli. Příbram dokázala být nebezpečná především z rychlých protiútoků a ze standardních situací. Nutno dodat, že mohla jít dvakrát do vedení. Nám významně pomohla první branka, která hráče trošku zklidnila. Následovala naše herní dominance, která trvala až do konce poločasu, přinesla další dvě branky a hattrick Šimona Šifry. Druhá dvacetiminutovka byla z naší strany kvalitní.

V poločasové přestávce jsme hráče nabádali k tomu, aby si na hřišti byli vzájemně větší oporou. Chyběly nám v utkání emoce a větší vášeň pro hru samotnou. Za každým vstřeleným gólem, povedenou akcí či úspěšným obranným zákrokem stojí dlouhodobé úsilí a je škoda, když se kluci nedokáží vzájemně ocenit, povzbudit se a zvedat tak sebevědomí nejen jednotlivcům, ale i celému týmu.

Ve druhém poločasu soupeř ještě více zjednodušil hru, což v situacích, kdy se nám nepodařilo dostat míč rychle pod kontrolu, přinášelo pasáže s řadou nepřesností. Pokud jsme míč pod kontrolou měli, tak se kluci dokázali dostávat na polovinu soupeře. Mohli jsme být více nebezpeční, pokud bychom lépe řešili časování průnikových přihrávek. Ačkoliv naše dominance nebyla tolik výrazná, tak lze říct, že jsme utkání kontrolovali.

Náš výkon hlavně v první půli měl pozitivní vývoj. Z tohoto pohledu jsme spokojení s tím, jak se hráči prezentovali. Nadále však budeme pracovat na tom, aby se hráči nebáli převzít zodpovědnost za svůj vlastní projev v průběhu zápasu. Často z nich cítíme, že očekávají kritiku nebo naopak pochvalu. Chceme je závislosti na vnějším hodnocení zbavit, aby dokázali rozvíjet vlastní sebereflexi a analytické myšlení. Rozvoj sebevědomí každého z nich a schopnost přebírat zodpovědnost za vlastní rozhodnutí může celý tým výrazně posunout.

Team logo Team logo

Detaily utkání

25.09.2024, 11:00 / 3. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 19. Šifra, (Mrázek), 23. Šifra (Mrázek), 35. Šifra (Marek), 57. Lugmayer (Dolanský)

    ŽK: 68. Tomíšek - 68. Čížek, 73. Novák

    Rozhodčí: Fojtík - Volný, Pemčák

  • Diváci

    0, Ohrazenice

  • FK Pardubice

    Frinta - Kysela, Lugmayer, Tomíšek - Kubíček, Jezdinský - Stejskal, Šifra - Mrázek (53. Dolanský), Marek, Kaválek (53. Záleský)

  • FK Viagem Příbram

    Sokol - Oravský, Hlinka (78. Fousek), Novák, Vávra (74. Šrajn), Chrastil (65. Šťástka), Křížek, Lojín (45. Karabut), Vlas, Čížek, Hampejs (45. Trnka)

Autor článku: <I>jméno neznámé</I>

Sdílet článek