FK Pardubice
CUB Team logo
0 3
(0:0)
Team logo PAZ
U-15

Tým U15 porazil Bohemians Praha

Nelehká úloha dnes čekala na žákovskou kategorii U15. K dalšímu soutěžnímu totiž naši hráči odcestovali na půdu pražských Bohemians. Na velmi těžkém terénu však dokázali podat velmi výkon a ve druhém poločase rozhodnout o svém vítězství.

Hodnocení trenérů:

Do dnešního zápasu jsme vstupovali s cílem pokračovat v přenášení zodpovědnosti na hráče za vedení a atmosféru zápasu. Již na pátečním tréninku dostali kluci informaci, že dnešní zápas nebudeme koučovat. Pouze v případě, kdy si o to řeknou nebo budou potřebovat naši radu či pomoc. Naším záměrem bylo, aby rapidně vzrostla komunikace mezi hráči přímo na hřišti, včetně ocenění a podpory spoluhráčů.

Na katastrofálním terénu jsme byli zvědaví i na to, jak si poradíme s naprosto jednoduchou hrou soupeře, který po zisku míče hrál v podstatě jenom dlouhé míče do naší obrany. I v této činnosti byla nesmírně důležitá komunikace. Hned v úvodu zápasu nás skvělým zákrokem podržel brankář Čapoun, který rychlým reflexem zabránil gólu. Velmi nás těší, že se kluci nezalekli fyzické hry soupeře a naopak se sami snažili hledat cesty, jak soupeře fotbalově překonat. Celý tým velmi dobře fungoval v obranné i útočné fázi, což vedlo k několika příležitostem. Tu největší zakončil Šifra do břevna, takže poločas skončil 0:0.

Poločasovou přestávku si kluci odřídili úplně sami. Na náš dotaz, zda potřebují naši pomoc odpověděli, že nepotřebují. Z celého týmu bylo cítit vtažení do utkání a naprostá soustředěnost, ale zároveň i uvolněnost vycházející z kvalitního výkonu. Druhý poločas pak začal nejlépe jak mohl a sice úvodní brankou, kterou vstřelil střelecky aktivní Šifra. Kluci i nadále pokračovali ve výborném výkonu. Bylo jasně patrné, o jaký fotbal se snažíme. I přes náročný terén kluci předvedli řadu kvalitních akcí. Dvě takové dokázali využít, když se opět trefil Šifra a osm minut před koncem potvrdil cenné vítězství Horák.

Máme opravdu velkou radost z toho, jak si naši hráči dokázali poradit s nelehkým úkolem, který jsme před ně postavili. Už od rozcvičení jsme cítili, že tým zápasem žije. Výsledkem je nejen zasloužené vítězství. Hráči si potvrdili, že dokáží efektivně spolupracovat i komunikovat. Dnes to byl kompletně jejich zápas a my jim děkujeme za předvedený výkon. Kluci dokázali, že si naši důvěru zcela zasloužili.

Team logo Team logo

Detaily utkání

29.09.2024, 10:00 / 8. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 41. Šifra, 61. Šifra, 72. Horák. ŽK: 0:2 (Čapoun, Záleský). Rozhodčí: Štěrba – Fiala, Janků. Diváci: 68

  • Diváci

    68, Loko Vršovice / tráva

  • CU Bohemians Praha, z.s.

    Polák - Hlavatý (41. Sklenář), Hrubeš, Chodura, Vlk, Gilca, Skřidlovský, Špak, Hlavatý, Knapp, Maduxa (58. Sekerka)

  • FK PARDUBICE, z.s.

    Čapoun – Tomíšek (67. Kysela), Valenta, Kaválek (73. Záleský), Kubíček, Jezdinský, Stejskal (50. Horák), Šifra, Lugmayer, Marek (67. Pávek), Mrázek

Autor článku: <I>Filip Duroň</I>

Sdílet článek