FK Pardubice
OTB Team logo
0 3
(0:1)
Team logo PAZ
U-15

Tým U15 porazil Jablonec

Žáci z kategorie U15 se tentokrát představili na půdě Jablonce. V nepříjemném počasí podali ve většině zápasu dominantní výkon, který podpořili třemi góly a zaslouženě zvítězili, byť se samotná výhra nerodila vůbec snadno.

Hodnocení trenérů:

Do utkání s Jabloncem jsme si opět vytyčili tři cíle, které jsme chtěli v zápase rozvíjet a naplnit. Tím hlavním byla kontrola míče, které se věnujeme v tréninkovém procesu. Nutno dodat, že zápas se hrál na umělé trávě, která má své nejlepší roky už hodně dlouho za sebou, takže o to větší výzvu zvolený cíl představoval.

Do zápasu jsme velmi dobře vstoupili. Z hráčů byla cítit chuť kombinovat. Kluci měli dobrý pohyb, velmi dobře pracovali po ztrátách míče a byli dominantní ve všech aspektech hry. Odměnou jim byl gól na 1:0, kdy se krásně trefil Valenta. Po úvodní brance sice trvala naše dominance, ale už nebyla tak výrazná. Domácí se začali osmělovat a několikrát dokázali zahrozit z rychlých protiútoků. V obranné fázi dobře fungovali ve středním až hlubokém bloku. Každá technická nedokonalost tak přinášela ztrátu míče a následnou práci směrem do obranné fáze.

Druhý poločas začal aktivněji Jablonec. Domácí si vytvořili několik náznaků potenciálního ohrožení naší branky. Postupně jsme začali naši hru zpřesňovat a díky tomu jsme se vrátili k herní dominanci, která s přibývajícími minutami rostla. Pěkný gól Kubíčka pak definitivně utnul naděje domácích. Některé naše akce volaly po gólu, ale využili jsme až tu poslední, kdy se prosadil Lugmayer, čímž dal konečnou podobu zápasovému výsledku.

Bylo by bohorovné tvrdit, že jsme zápas zvládli tak, jak jsme si představovali. Jablonec podal velmi srdnatý výkon a byl pro nás nepříjemným soupeřem. Jsme však rádi, že naši hráči neponechali nic náhodě a do poslední minuty se snažili o plnění cíle. Proto jim děkujeme za jejich výkon a za to, jak si poradili s nepříjemnými podmínkami.

Závěrem bychom rádi popřáli brzké uzdravení brankáři Jablonce Dominiku Víškovi, který musel v bolestech střídat po srážce koleny. Doufáme, že jeho zranění nebude vážné a bude se moct brzy vrátit na fotbalový trávník.

Team logo Team logo

Detaily utkání

13.10.2024, 10:00 / 10. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 10. Valenta (Mrázek), 65. Kubíček (Stejskal), 80. Lugmayer

    ŽK: 63. Zajíc (Jablonec)

    Rozhodčí: Pekař - Linhart, Neugebauer

  • Diváci

    0, ZŠ Mozartova / UMT

  • FA Jablonec

    Víšek (51. Bjaček) - Volek, Hadidi, Novák (74. Židek), Vobořil (63. Štěpař), Redaj (68. Halama), Špidlen (74. Lesco), Eliáš, Pastorek (54. Petrů), Zajíc, Smrček (66. Ivasechko)

  • FK PARDUBICE

    Frinta - Voženílek, Tomíšek, Záleský - Kubíček, Valenta (52. Jezdinský) - Šifra (62. Stejskal), Mrázek - Dolanský (62. Kaválek), Horák, Lugmayer

Autor článku: <I>jméno neznámé</I>

Sdílet článek