FK Pardubice
PAZ Team logo
3 2
(1:2)
Team logo FKU
U-15

Tým U15 porazil Ústí nad Labem

Tři penalty, otočení skóre a dramatický závěr zápasu nabídlo střetnutí mezi naším týmem U15 a Ústím nad Labem. Hosté v poločase vedli 1:2, ale naši hráči dokázali v poslední čtvrthodině skóre otočit a v důrazném utkání zvítězit.

Hodnocení trenérů:

První poločas s Ústím nám hrubě nevyšel. Takticky dobře připravený soupeř byl od začátku zápasu odhodlaný, bojovný a dělal vše pro to, aby nám znemožnil efektivní kombinaci. Organizovaný střední blok, v jakém hosté nastoupili vyžadoval vysokou míru přesnosti našich přihrávek, abychom ho mohli překonat. To se nám rozhodně nedařilo. Naopak již zmíněná přesnost nám ve většině situací chyběla, stejně jako odvaha hrát průnikové přihrávky mezi řady. Často jsme tedy prováhali vhodný moment na přihrávku. Navíc nám dlouho trvalo otáčení těžiště hry, takže jsme obrannou formaci soupeře nedokázali rozhýbat. Když k tomu připočteme i naše nedostatečné úsilí v osobních soubojích, tak musíme konstatovat, že poločasové vedení 2:1 ve prospěch Ústí bylo v podstatě zasloužené.

Poločasová přestávka se tak nenesla v klidném duchu. Vůbec poprvé jsme při práci s ročníkem 2010 sáhli k tomu nejjednoduššímu koučinkovému nástroji, což byl hlasitý, direktivní a kritický projev trenéra směrem k týmu. Jsme však přesvědčení, že sami hráči si uvědomovali, že naše představení hraničilo s ostudou.

Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší. Zpřesnili jsme výstavbu hry, což zvýšilo naše držení míče. Hostům stačilo držet cenné vedení, čemuž odpovídal i herní projev, zatímco my byli v situaci, kdy jsme museli tvořit hru do kompaktního bloku soupeře, což s přibývajícím časem přinášelo řadu frustrujících situací. Na rozdíl od první půle však hráčům nechybělo odhodlání a snaha otočit zápas v náš prospěch. Velkou měrou k tomu přispěl útočník Horák, který v tomto vypjatém zápase kopal dvě penalty a obě dokázal proměnit, čímž prokázal velkou mentální sílu. Sedm minut před koncem se pak z přímého kopu trefil Šifra, čímž zvrátil průběh utkání v náš prospěch.

Závěrečné minuty už nabídly pouze totální boj o výsledek, který absolutně nepatří do kategorie U15. Z řady tvrdých zákroků si Kuba Kaválek odnesl otřes mozku a u Ondry Kubíčka čekáme na vyšetření u lékaře. Příčinou je, dle našeho názoru, nově zvolený model soutěže, který vyvolal daleko větší výsledkový tlak, což z vrcholu žákovského fotbalu vytvořilo prostředí, ve kterém je výsledek postaven nad herní rozvoj hráčů. Až bude český fotbal pátrat po tom, proč nemá tvořivé a originální hráče, tak odpovědi najde nejen v soutěžích staršího dorostu, ale nyní už i v kategorii starších žáků. Hráčům děkujeme, že dokázali změnit svůj přístup k utkání i herní projev. Odměnou jim byla radost z vítězství a především další cenná zkušenost.

Team logo Team logo

Detaily utkání

19.10.2024, 11:00 / 11. kolo, ČLŽ U15
  • Statistiky

    Branky: 40. Horák, 67. Horák, 73. Šifra, 24. Cimpl, 35. Molčan. ŽK: 1:3 (Horák – Čistý, Procházka, Trejbal). Rozhodčí: Zita – Stoček, Kudyn. Diváci: 99

  • Diváci

    99, Ohrazenice / UMT

  • FK PARDUBICE

    Frinta - Kysela, Tomíšek (41. Valenta), Záleský (41. Marek), Kubíček (80. Pávek), Šifra, Jezdinský, Lugmayer, Horák, Kaválek, Stejskal

  • FK Ústí nad Labem - mládež

    Laczko – Cimpl, Čistý, Krouský, Lukšík (74. Koral), Molčan (41. Polášek), Procházka, Schejbal, Trejbal, Turek (79. Veselý), Šašek

Autor článku: <I>jméno neznámé</I>

Sdílet článek