FK Pardubice
PAZ Team logo
1 1
(0:0)
Team logo HER
Ženy A

Těžce vydřený bod

V poslední možný okamžik vyrovnaly naše ženy a získaly tak do tabulky Fortuna=ligy druhý bod za domácí remízu s Brnem.

I přes náš špatný výkon v prvním poločase se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu. Brno mělo několik velkých příležitostí ke skórování, ale ani jednu naštěstí nevyužilo. Buď šla střela vedle, nebo dobře zakročila Eliška Krejčí. V našich dvou příležitostech se neprosadila ani Bibi Ninczová, která střílela z dobré pozice jen vedle, ani Vanesa Solničková, jejíž sólo přes půl hřiště skončilo pěknou střelou zpoza vápna, kterou ale hostující brankářka vyrazila na roh.

Druhý poločas přinesl náš zlepšený výkon, mnohem větší nasazení a touhu porvat se o body. Paradoxně však po naší dobré pasáži přišel nákop do vápna a inkasovaná branka po hlavičce brněnské kanonýrky Liškové. Děvčata se však nadále snažila, k oživení pomohly i střídající hráčky. V šanci po standardní situaci se ještě neprosadila Lucka Janíková, která z otočky na malém vápně pořádně netrefila míč, ale v poslední minutě jsme se vyrovnání dočkali!

Po nádherném pasu Vanesy Solničkové běžela na branku Nikča Pražienková, kterou však vychytala brankářka Brna. Odražený míč si ale našla Eliška Ptaszeková, která svým prvním ligovým gólem v životě srovnala na konečných 1:1.
Kamil Kozák, trenér Pardubic: Do zápasu vstupovaly oba celky v rozdílné náladě i formě, což bylo znát hlavně v prvním poločase, kdy naše hráčky zbytečně zalezly a bály se hrát. S výkonem jsme spokojeni rozhodně nebyli.

Druhý poločas byl herně podstatně lepší, ale vyložené šance nepřicházely, neboť se vždy vyskytla nějaká chyba v předfinální, či finální fázi. Musíme pochválit holky za to, že dřely až do úplného konce a byly odměněny vyrovnávacím gólem v 92. minutě. Doufáme, že tato skutečnost vlije děvčatům do žil novou energii a pomůže jim po reprezentační přestávce zvládnout závěrečnou část podzimu, kdy nás čeká nejprve náročný domácí zápas se Slavií, poté výjezd k bitvě v Plzni a podzim zakončíme pohárovým utkáním na Moravě.

Team logo Team logo

Detaily utkání

20.10.2024, 15:00 / 4. kolo, 1. liga žen
  • Statistiky

    Branky: 90.+2. Ptaszeková - 63. Lišková. ŽK: 1:1.

    Rozhodčí: Soukupová - Šabacká, Suchá.

    Delegát: Míka.

  • Diváci

    100, Pardubice, Pod Vinicí, tráva

  • FK PARDUBICE

    Krejčí - Mrázková, Janíková (87. Dytrtová), Kupková, Matějková - Hladová (63. Prošková), Neradová (87. Ptaszeková), Solničková - Hlaváčová (63. Pražienková), Ninczová (79. Hýlová), Fialová

  • Lokomotiva Brno H.H.

    Dupkalová - Novotná, Holá, Haklová, Rumančíková, An.Tomanová (68. Hlaváčová), Ad.Tomanová, Ruslerová, Ježková, Poláčková (68. Trajlínková), Lišková

Autor článku: Kamil Kozák

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek