FK Pardubice
HRZ Team logo
1 2
(0:1)
Team logo PAZ
WU-13

Mladší žákyně zahájily sezónu utkáním v Hradci

Ve velmi teplém letním odpoledni jsme se ve středu 28. srpna 2024 na hřišti Olympie Hradec Králové postavili v derby rivalovi z FC Hradec Králové.

Od samotného začátku bylo patrné, že se nebude jednat o jednoduchou práci, jelikož holky z Hradce měly jasně patrnou fyzickou převahu. Naše holky však k zápasu přistoupily s velkou dávkou odpovědnosti a odhodlání a po počátečním oťukávání převzaly iniciativu a z větší aktivity vyplynulo vedení 0:1, po tvrdé ráně k tyči od Verči Rychtaříkové. Ke konci prvního poločasu se hra opticky vyrovnala a na našich holkách byla patrná únava. Soupeřky zvýšily svůj tlak a promítlo se to v několik nebezpečných situací před naší brankou, se kterými si ale naše hráčky dokázaly poradit.

Ve druhém poločasu se hrál celkem vyrovnaný fotbal, ale po jednom nedorazu v defenzivní činnosti se podařilo soupeři utěšenou ranou ze střední vzdálenosti vyrovnat. Přes velké horko se však našim děvčatům ke konci zápasu podařilo převzít otěže zápasu, soupeře přitlačily k jejich pokutovému území a vytvořily si několik příležitostí ke strhnutí výsledku na naši stranu. Bohužel se však nepodařilo trefit zařízení a zápas tak musely rozhodnout pokutové kopy. Naše střelkyně byly stoprocentní a Noemi Mrázková za svá záda nechala projít pouze jediný pokus Hradeckých holek, a tak díky tomu můžeme konstatovat: Derby je naše!!!!

Michael Petrák, trenér Pardubic: V naší hře byla ještě řada nepřesností a některé výkony holek lehce zaostaly za naším očekáváním, musíme však všechny holky pochválit za předvedenou kolektivní hru v tak těžkých klimatických podmínkách! Věřím, že dosažené důležité vítězství vlije naším hráčkám potřebné sebevědomí do dalších ligových bojů.
Team logo Team logo

Detaily utkání

28.08.2024, 16:00 / 1. kolo, 1. liga WU13
  • Statistiky

    Branky: 46. Kaplanová. Rozhodčí: Lounek – , . Diváci: 25

  • Diváci

    25, FC Olympia Hradec Králové - tráva

  • FC Hradec Králové

    Jůnová - Poláčková, Kaplanová, Malinová, Malinová, Doležalová, Zámečníková, Šrámková, Horáková, Šustová, Šustová, Stloukalová, Stloukalová, Konkolová, Konkolová

  • FK Pardubice

    Mrázková – Flekačová, Vojtíšková, Šolcová, Malenovská, Blažková, Vlčejová, Jiráčková, Malá, Křivková, Křivková, Kožíšková, Kožíšková

Autor článku: Michael Petrák

Sdílet článek