FK Pardubice
PAZ Team logo
11 0
(4:0)
Team logo BRA
WU-13

Mladší žákyně na vítězné vlně

V neděli 22. září 2024 jsme se po nucené přestávce, kterou zapříčinily povětrnostní podmínky, vrátili na prvoligový pažit dohrávaným utkáním 4. kola nejvyšší ligy mladších žákyň. Na domácím hřišti jsme přivítali holky z pražského Braníku.

Sice jsme předváděli zodpovědnou hru v defenzivě, i když toho v útoku soupeřky moc nepředvedly. Za zmínku snad stojí opakovaně zahrávané rohové kopy v polovině prvního poločasu, kde před naší brankou vznikly nebezpečné skrumáže, ale holky si se všemi nebezpečnými situacemi poradily.

Co nás mrzelo, byla absence pohybu při útočných akcích, kdy jsme se díky tomu nedostávali do výhodnějších střeleckých příležitostí, děvčata většinou situace řešila ve stoje a dostávala se tím pod tlak hostujících hráček. I přes to se nám podařilo do poločasu odskočit na rozdíl čtyř branek.

Po poločasové promluvě se výkon našich hráček o moc nezlepšil, tak jsme se během druhého poločasu odhodlali k přeskupení sestavy a lepší výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Naše hráčky soupeřky více rozběhaly a hned si začaly vytvářet více prostoru k zakončení a skóre začalo narůstat. Nakonec se zastavilo na pěkných 11:0. Čtyřmi góly se prosadila Verča Rychtaříková, po dvou gólech zaznamenaly Domča Blažková a Anička Vlčejová a po gólu přispěly kapitánka Amča Flekačová, Sára „Kuřízek“ Jiráčková a debutantka Nella Řezníčková.

Michael Petrák, trenér Pardubic: Z pozice favorita nás čekal zápas o „povinné tři body“, avšak výsledek se zpočátku nerodil zlehka, tak jak bychom před utkáním očekávali. Našim holkám chyběl výraznější pohyb.

Příští víkend musíme zabrat na všech frontách, jelikož nás čeká těžké utkání na půdě Liberce (pozn. ne 29. 9., 13:30 hř. Krásná Studánka).

Team logo Team logo

Detaily utkání

22.09.2024, 11:00 / 4. kolo, 1. liga WU13
  • Statistiky

    Branky: 6. Vlčejová, 10. Rychtaříková, 26. Rychtaříková, 28. Řezníčková, 47. Vlčejová, 58. Rychtaříková, 59. Rychtaříková, 60. Flekačová, 60. Blažková, 66. Jiráčková, 69. Blažková. Diváci: 30

  • Diváci

    30, Dolíček / tráva

  • FK Pardubice

    Hercíková - Flekačová, Vojtíšková, Šolcová, Malenovská, Blažková, Vlčejová, Jiráčková, Malá, Řezníčková, Štensová

  • ABC Braník

    Kadeřábková – Krátošková, Křížová, Ptáčková, Rozkopalová, Śpinarová, Šlejmarová, Vlachová, Vlková, Volšická, Padolsky

Autor článku: Michael Petrák

Autor fotografie: Tereza Malá

Sdílet článek