FK Pardubice
SLM Team logo
2 3
(2:1)
Team logo PAZ
WU-13

WU13: Těžba pod Ještědem

V neděli 29. září 2024 jsme se již v podzimním podnebí vydali pod Ještěd získat nějaké body v zápase se Slovanem Liberec, kde nás v minulosti nikdy nečekalo nic lehkého a body se odtud vozí zřídka kdy.

K zápasu jsme nastoupili až po utkání starších žákyň, které v heroickém závěru druhého poločasu sahaly po remíze 3:3, ale nepovedlo se. Mladší žákyně však do zápasu vstoupily vlažně a soupeř se dostal i se štěstím do dvoubrankového trháku. Přeskupili jsme řady, holky začaly více běhat a povedenou kombinační hrou, někdy i na jeden dotek, se nám podařilo soupeřky přehrávat a převzít iniciativu v zápase. Ještě před poločasem se nám podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu, kdy se po skvělé práci Domči Blažkové prosadila Viki Douděrová.

Do druhého poločasu jsme vstoupily aktivně a kromě jednoho brejku ke konci poločasu jsme holky ze Slovanu nepustili do vážnější šance. Naopak Viki Douděrová svým druhým gólem využila špatného postavení domácí brankářky a srovnala na 2:2. Poté byla na našich holkách vidět nesmírná chuť zápas dovést k vítězství, ale mnohdy nás zradila koncovka a tudíž zápas skončil remízou a šlo se na penalty. Do pokutových kopů jsme vstoupili neskutečně! Kačka Hercíková v brance zdeptala hráčky Liberce, kterým tři penalty bravurně lapila a čtvrtou soupeřka pod tíhou situace kopla vedle. Za nás se trefila opět Viki Douděrová a bod navíc pojistila Anička Koblížková!
Michael Petrák, trenér Pardubic:

Z důvodu řádící epidemie kašle a rýmy jsme odehráli těžké utkání v okleštěné sestavě.

Všem holkám, které se zapojily do utkání, patří velká pochvala!

Team logo Team logo

Detaily utkání

29.09.2024, 13:30 / 5. kolo, 1. liga WU13
  • Statistiky

    Branky: 9. Řeháková, 12. Svobodová, 31. Douděrová, 38. Douděrová. Rozhodčí: Černý.

  • Diváci

    50, Krásná Studánka - tráva

  • FC Slovan Liberec

    Kučerová - Csizmaziova, Pejšková, Podmanická, Pšeničková, Vokurková, Vokurková, Víšková, Víšková, Špringlová, Svobodová, Skarzynská, Skarzynská, Řeháková, Řeháková

  • FK Pardubice

    Hercíková – Flekačová, Vojtíšková, Šolcová, Malenovská, Blažková, Malá, Kožíšková, Křivková, Koblížková, Douděrová, Vlčejová

Autor článku: Michael Petrák

Autor fotografie: Tereza Malá

Sdílet článek