FK Pardubice
SPM Team logo
6 2
(3:1)
Team logo PAZ
WU-13

Mladší žákyně o první místo

V sobotu 12. října 2024 jsme se v Praze v Horních Měcholupech střetli v zápase o první místo průběžné ligové tabulky s domácí Slavií Praha.

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec špatně a díky výtečnému napadání na polovině soupeře se nám zásluhou Viki Douděrové podařilo jít v 8. minutě do vedení, kdy jmenovaná atakovala domácí brankářku a po zisku míče vsítila náš první gól. Naše holky po celou dobu utkání předváděly bojovný výkon, nechyběl důraz v osobních soubojích a hra tak byla celkem vyrovnaná.
Bohužel nás srážely individuální chyby, které však pramenily z kvalitní hry soupeřek. V 11. minutě jsme si na středu hřiště nepohlídali prostor po autovém vhazování Slavie a nikým nerušená hráčka Slavie vyrovnala. Poté se do 21. minuty hrál zcela vyrovnaný úsek zápasu. Bohužel si v tu chvíli vybrala jeden ze svých slabších momentů naše brankářka Kačka Hercíková, když propustila nástřel před branku nešťastně mezi nohama, kdy byl míč ještě lehce tečovaný. Kačka však po celý zápas předváděla skvělé zákroky, zejména při šancích 1 na 1 držela náskok soupeře na dohled. Do poločasu Slavie přidala ještě jeden gól, kterému jsme při lepším čtení hry také mohli předejít, ale nestalo se tak.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se stejnou vervou jako na začátku utkání a opět díky bojovnosti se nám prostřednictvím Domči Blažkové podařilo snížit ve 49. minutě na rozdíl jedné branky. To našim hráčkám vlilo do žil ještě více bojovné krve a dočkali jsme se několika šancí na vyrovnání, kdy i na soupeřkách byla vidět lehčí nervozita.
V 56. minutě se však zápas zlomil v náš neprospěch. Při vidině vyrovnání naše holky udělaly chybu při výstavbě útoku a nepřesnou rozehrou u naší branky nabídly hráčce Slavie skórování do opuštěné branky a ta nepohrdla. Tento moment byl zcela zásadní pro konečný výsledek. Ačkoli naše hráčky neustoupily z bojovného výkonu, ve směru dopředu však už na nich nebyl patrný takový elán a po dvou brejcích Slavie odskočila na konečný stav 6:2.

Michael Petrák, trenér Pardubic: I přes prohru jsme holky po zápase pochválili za jejich vynikající týmový výkon, kdy jsme sehráli zcela vyrovnanou partii s prvním týmem ligy. I ze strany domácích trenérů přišla pochvala za předvedenou útočnou hru našich holek. Do dalších zápasů plyne ponaučení, že vynikající týmový výkon musí jít ruku v ruce s nadstandardním individuálním výkonem všech hráček, tak abychom byli příště proti silným týmům úspěšní!
Team logo Team logo

Detaily utkání

12.10.2024, 13:00 / 7. kolo, 1. liga WU13
  • Statistiky

    Branky: 33. Němcová N., 67. Nemcová A., 11., 56., 64. Bauerová, 21. Votavová - 8. Douděrová, 49. Blažková. ŽK: 1:1. Rozhodčí: Kupka.

  • Diváci

    100, Horní Měcholupy - tráva

  • SK Slavia Praha

    Hurychová - Hromadová, Burianová, Bauerová El., Bauerová Em., Součková, Urbánková, Votavová, Krakowitzerová, Horálková, Nemcová A., Kufa, Janovská, Joudlová, Pouchlá, Padolsky, Kotelenská, Němcová N.

  • FK Pardubice

    Hercíková - Flekačová, Vojtíšková, Šolcová, Malenovská, Blažková, Jiráčková, Malá, Rychtaříková, Kožíšková, Křivková K., Koblížková, Douděrová

Autor článku: Michael Petrák

Autor fotografie: Tereza Malá

Sdílet článek