FK Pardubice
ARI Team logo
0 3
(0:1)
Team logo PCE
Muži A

Postupujeme do třetího kola MOL Cupu!

Pardubický tým nastoupil ve středu odpoledne poprvé v nové sezóně do pohárového utkání. V rámci druhého kola MOL Cupu zavítali svěřenci trenéra Jiřího Saňáka na půdu divizního SK Aritma Praha. Roli favorita Východočeši zvládli, když zvítězili 3:0. O branky se postarali: Krobot, Simon a Patrák.

Samotný úvod zápasu se Pardubákům vydařil skvěle. Hned po pěti minutách hry si po hezké individuální akci na pravé straně hřiště vytvořil slibnou šanci Leipold. Nejdříve se zbavil obránců, a následně vypálil. Jeho pokus ale zastavila pravá tyč domácího brankáře. O dvě minuty později se do vápna probíjel Polyák. Obránci Aritmy dokázali pardubického záložníka zastavit pouze za cenu faulu. Rozhodčí Opočenský tedy ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Ladislav KROBOT, který bez váhání poslal Pardubice do vedení - 0:1.

Ve 22. minutě utkání se pořádně zapotil i pardubický gólman. Viktor Budinský chyboval v rozehrávce, a nabídl tak velkou šanci domácím ke srovnání skóre. Dostál však nezvládl dobře zpracovat, a vystřelil tak pouze těsně vedle pardubické brány. Pardubičtí i nadále měli více ze hry. Přesto však zahrozili domácí. Ve 33. minutě si na centr z pravé strany naběhl Hodík, kterého však vychytal Budinský. V samotném závěru prvního poločasu zahrávali hráči FK Pardubice rohový kop. K odraženému míči se dostal Leipold. Ten však brankáře Rouba nepřekonal.

První výraznější šanci druhého dějství měli domácí. Komárkův centr propadl ze šestnáctky na naběhnutého Dostála. Ten ale pálil mimo tři tyče. O pět minut později centroval na druhé straně hřiště hostující Šehić. K balónu se dostal Zifčák, který z bezprostřední blízkost rozvlnit síť nedokázal. Chvíli na to neskórovali ani domácí. Mareš totiž technickou střelou bránu netrefil.

A tak to byli Pardubáci, kteří se dočkali branky. Po pravé straně se rozběhl Sychra, který předložil míč Dominiqueu SIMONOVI. Jeho rána skončila až za zády Rouba - 0:2. Velice pohlednou akci předvedli hosté v 74. minutě utkání. Surzyn centroval na zadní tyč, kde Patrák ještě hlavou vybídl ke skórování Zlatohlávka. Tomu však scházely milimetry k tomu, aby přidal třetí gól Pardubic.

Saňákovu partu to však mrzet nemuselo. V 80. minutě využil chybné rozehrávky Vojtěch PATRÁK, který v samostatném úniku přidal třetí branku hostů - 0:3. V závěru střetnutí se už nic podstatného nestalo, a tak hráči z města perníku postoupili přes pražskou Aritmu do třetího kola domácího poháru.

Jiří Saňák, hlavní trenér FKPCE: "Bylo to typické pohárové utkání na půdě zajímavého soupeře, který ve své soutěži v této sezóně ještě neprohrál. Zaslouženě jsme vstřelili první gól z kraje utkání. Potom jsme mohli i nějaké branky přidat, což se nepodařilo. Dokud nedáte druhý a třetí gól, je to složité. Soupeř se vymačká a snaží se bojovat o výsledek. Jsem opravdu rád, že jsme to zvládli a vyhráli 3:0, čímž jsme splnili určitou povinnost. Každé vítězství se cení, navíc jsme neobdrželi branku. Je to pro nás povzbuzení do příštího ligového utkání proti Teplicím."
Team logo Team logo

Detaily utkání

25.09.2024, 16:30 / 2. kolo, MOL CUP
  • Statistiky

    Branky: 8. Krobot (pen.), 64. Simon, 80. Patrák. Rozhodčí: Opočenský – Machač, Šafránková. Žluté karty: 1:3 (45+1. Mareš – 62. Polyák, 68. Míšek, 80. Krobot). Delegát: Míka Ladislav.

  • Diváci

    620, Stadion Aritma Praha

  • SK Aritma Praha

    Roub – Spica (68. Kolínek), Škoch, Musil (79. Šalanský), Kubr, Komárek (68. Jánský), D. Dostál (59. Nikl), Mareš (C) (59. Špírek), Vožický, Hodík, Š. Dostál.

  • FK Pardubice

    Budinský - Surzyn, Šimek, Lurvink, Šehić - Polyák, Darmovzal (59. Míšek), Simon (70. Patrák) - Leipold (59. Sychra), Zifčák (59. Zlatohlávek), Krobot.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek